back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Λέμε Όχι στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, όχι στους απαράδεκτους όρους που συνοδεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απο την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά η οποία εμφανίσθηκε παράλληλα επικριτική για τη μέχρι πρότινος συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, προσπαθείτε να αποτινάξετε το στίγμα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά κάτι που θα σας ακολουθεί, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στη ΝΔ την οποία χαρακτήρισε ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο του Κινήματος Αλλαγής.

ΝΑΤΟ και Συμφωνία Πρεσπών

Λέμε Όχι στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, όχι στους απαράδεκτους όρους που συνοδεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε η κ. Γεννηματά, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα οτι με την υπογραφή του προσέφερε την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, την μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα, διατηρώντας- όπως είπε- με την υπογραφή του τη ρίζα του αλυτρωτισμού.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον πιο ακατάλληλο και επικίνδυνο για το εθνικό συμφέρον, υποστηρίζοντας οτι ακολούθησε τις ξένες δυνάμεις που θέλουν να υπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιήθηκε ως όχημα απο την κυβέρνηση για τις κομματικές της επιδιώξεις και να διαλύσει άλλα κόμματα. Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εκ νέου στις καταγγελίες του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου περί χρηματισμού της κυβέρνησης απο ξένα συμφέροντα, υπενθυμίζοντας οτι ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης Κοτζιά.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία λέγοντας οτι το ΚΙΝΑΛ, επιθυμεί ειρηνικές σχέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου τονίζοντας οτι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Θέλω να πιστεύω, πρόσθεσε, οτι σε αυτή τη βάση έγιναν οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα για το τι συζητήθηκε και αποφασίσθηκε κατά την συνάντηση.

Θέμα δημοκρατίας -επίθεση στη ΝΔ

Υπάρχει θέμα δημοκρατίας στον τόπο δήλωσε η κ. Γεννηματά κάνοντας λόγο για παρακμή και εκφυλισμό με αφορμή όσα συμβαίνουν με τις ΚΟ στην ελληνική βουλή. Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό με ευθύνη προσωπική του κ. Τσίπρα, επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ λέγοντας οτι μέχρι πρότινος ήταν χορηγός της ΝΔ και τώρα και της ΧΑ.

Αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση , τόνισε οτι η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ είναι βαθιά συντηρητική, έχει τεράστιες ευθύνες για την οικονομία η κυβέρνηση Καραμανλή ,επαναλαμβάνοντας οτι γνωστή η σχέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική συνιστώσα.

Οικονομία -ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Η ανάπτυξη καρκινοβατεί. Οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία. Οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και ο κ. Δραγασάκης μίλησε δύο φορές πρόσφατα για τον υπαρκτό κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Μη διανοηθείτε, προειδοποίησε η κ. Γεννηματά.

Και οι μαζικοί πλειστηριασμοί της Α΄κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών είναι προ των πυλών.

Μιλάτε και για Κοινωνική Πολιτική τη στιγμή που το σύστημα υγείας διαλύεται τα νοσοκομεία έχουν απίστευτες ελλείψεις και φανήκατε εντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσετε το κύμα της γρίπης που χτυπάει κάθε χρόνο, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας: Κανένας τυχοδιώκτης δεν θα λεηλατήσει τη δημοκρατική παράταξη που έρχεται απο μακριά και θα πάει πολύ μακριά, γιατί αποτελεί παράγοντα προόδου και σταθερότητας στον τόπο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα