back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Jeff Bezos: “Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς από το National Enquirer”

Διαβάστε επίσης

O πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη ενός αμερικανικού κουτσομπολίστικου περιοδικού ότι προσπαθεί να τον εκβιάσει για “πονηρές” εικόνες.
Ο Bezos κατηγόρησε τη μητρική εταιρεία του National Enquirer, την American Media Inc (AMI), ότι υπέκλεψε τα προσωπικά του μηνύματα.

Ο κ. Bezos και η σύζυγός του Mackenzie πήραν διαζύγιο τον περασμένο μήνα.
Λίγες ώρες αργότερα το περιοδικό δημοσίευσε λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών μηνυμάτων, για μια εξωσυζυγική υπόθεση.

Τι λέει ο Bezos;

Σε μια εκπληκτική δημοσίευση στο blog του την Πέμπτη, ο κ. Bezos δημοσίευσε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο είπε ότι είχε σταλεί στους μεσάζοντες του από τους αντιπροσώπους της AMI, που τον απειλούσαν οτι θα δημοσιεύσουν “πονηρές φωτογραφίες” με αυτόν και την φιλενάδα του, δημοσιογράφο-παρουσιάστρια τηλεοπτικού σταθμού Lauren Sanchez.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι επίσης κάτοχος της εφημερίδας Washington Post, δήλωσε ότι η AMI ήθελε να τον υποχρεώσει (εκβιάσει) να κάνει μια “ψευδή δημόσια δήλωση” ότι η αποκάλυψη του National Enquirer για τον ίδιο και την ερωμένη του είχε πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήρτησε ο κ. Bezos στο blog του, ένας δικηγόρος της AMI πρότεινε την Τετάρτη ότι οι φωτογραφίες δεν θα δημοσιευθούν με αντάλλαγμα δημόσια δήλωση “επιβεβαιώνοντας ότι [ο Μπέζος και η ομάδα του] δεν έχουν καμία γνώση ή υπόνοια ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο”.

“Αντί να συνεισφέρουμε σε εκβιασμούς και εκβιασμούς”, έγραψε ο κ. Bezos, “αποφάσισα να δημοσιεύσω ακριβώς αυτό που με έστειλαν, παρά το ατομικό κόστος και τον εξεφτελισμό που μου προκαλούν”.
Ο κ. Bezos αναφέρει στο blog του και στοιχεία που δείχνουν “ιδιαίτερους δεσμούς” που διατηρεί η AMI με τον Πρόεδρο Donald Trump.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα