back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι, δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες

Διαβάστε επίσης

Αιχμηρός τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, εμφανίσθηκε κατά την έναρξη της τοποθέτησης του ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής, ως ανεξάρτητος βουλευτής Α ‘Θεσσαλονίκης.

Εκπλήσσομαι γιατί εξ’ αριστερών μου έχω ένα κυβερνητικό σχηματισμό που θα ψηφίσει υπέρ της νατοϊκής επιλογής ενώ ταυτόχρονα χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο, επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης για να προσθέσει στη συνέχεια: εκπλήσσομαι γιατί εκ δεξιών μου έχω ένα αντιπολιτευτικό σχηματισμό που υποστηρίζει την πολιτική του ΝΑΤΟ-και χθες και αύριο και πάντα- αλλά σήμερα θα ψηφίσει ΟΧΙ στην ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας στον Οργανισμό.

Αναφερόμενος σε θεωρίες, όπως είπε, συνωμοσίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα περί άσκησης πίεσης από την αμερικανική πρεσβεία και τον πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για παραλογισμό να διαδίδεις ότι κάποιος πιέζει κάποιον για να πράξει αυτά που έχει ήδη δηλώσει ότι θα κάνει. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα αντέστρεψε το επιχείρημα λέγοντας : Αν δεχθούμε ότι η αμερικανική πρεσβεία πίεσε Έλληνες πολιτικούς, τότε πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, να υποθέσουμε ότι μια άλλη πρεσβεία που ήθελε την καταψήφιση της Συμφωνίας πίεσε κάποιους άλλους πολιτικούς. Όσοι δηλαδή ψήφισαν όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών το έκαναν γιατί άκουσαν την πρεσβεία της Ρωσίας, διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για εθνικιστικό αφήγημα, καλώντας την να ξεκαθαρίσει σήμερα κιόλας ότι εφόσον αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών, ως επόμενη κυβέρνηση θα θέσει από την πρώτη μέρα βέτο στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων στην ΕΕ και όχι να κρύβετε πίσω από την διατύπωση «θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα βέτο εάν και εφόσον χρειαστεί».

Το Ποτάμι, δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εν γνώσει των συνεπειών, θα υπερψηφίσει για την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, επιμένοντας να υπερασπίζεται τη λογική, τους πολίτες που το στήριξαν και θα το στηρίξουν.

Το να υψώνεις τείχη είναι εύκολο, δύσκολο είναι να χτίζεις γέφυρες επικοινωνίας , υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος, απαντώντας στο ειρωνικό ερώτημα που ακούσθηκε από την αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την αποστροφή του ότι ηγείται του Ποταμιού, υπογράμμισε : ότι τα κόμματα δεν διαλύονται με μεταγραφές βουλευτών, τα κόμματα τα ψηφίζει ο ελληνικός λαός και διαλύονται όταν δεν τα ψηφίζει ο ελληνικός λαός.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα