back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη – Στο εδώλιο εννέα Κρητικοί

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα Κρητικών που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το πτώμα του άτυχου σπουδαστή βρέθηκε τον Μάρτιο του 2015, 40 ημέρες μετά την εξαφάνιση του, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εννέα αφορούν βίαια περιστατικά μπούλινγκ. Μάλιστα, στο κατηγορητήριο, αναφέρεται ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο με τους κατηγορούμενους να κλείνουν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, και να τον υποχρεώνουν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Σε άλλο επεισόδιο, τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα.

Οι εννέα από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι ήταν φίλοι με τον αδοκοχαμένο σπουδαστή και χαρακτηρίζουν ως «πλάκα» τα διάφορα επεισόδια, ενώ ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν υποστεί το πραγματικό μπούλινγκ από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα