back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ενοικιαζόμενα πατίνια της Lime ήρθαν και στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Απόβαση στην Αθήνα, μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα στη Θεσσαλονίκη, κάνει η καινοτόμος εταιρεία Lime, η οποία έχει ήδη παρουσία σε 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος να προσφέρει και στην πρωτεύουσα της χώρας μας υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης εξυπηρετώντας όσους πολίτες θέλουν να μετακινηθούν γρήγορα και οικονομικά στο κέντρο.

Πώς θα νοικιάσετε τα πατίνια της Lime

Η Lime προσφέρει ηλεκτρικά πατίνια τα οποία έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα και τα οποία είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της εταιρείας στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

lime_patimia

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στην Αθήνα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη ο οποίος είναι καινοτόμος και φιλικός προς το περιβάλλον. Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.

 

H Lime βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Αθηναίων για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας στους πολίτες της Αθήνας. Στην πρώτη φάση η εταιρεία θα συλλέξει ανώνυμα συγκεντρωτικά στοιχεία και θα χαράξει με τον Δήμο μια στρατηγική για να βοηθήσει τους πολίτες να χαρούν την πόλη τους χωρίς το αυτοκίνητό τους, ειδικά στο κέντρο της πόλης. Όταν το σύστημα διαμοιρασμού δεδομένων ενεργοποιηθεί, η Αθήνα θα γίνει μια από τις πρώτες πόλης της Ευρώπης που θα επωφεληθεί.

lime_patimia

Ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ανδρέας Βαρελάς είναι ο πρώτος πολίτης της Αθήνας που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime και δήλωσε σχετικά: «Μετά τη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζουμε τη Lime στην πρωτεύουσα της χώρας. Θεωρούμε ότι η παρουσία των ηλεκτρικών πατινιών σε μια πόλη με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχει η Αθήνα, σεβόμενοι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις ανάγκες της πόλης, μπορούν να καλύψουν ένα κενό στις κυκλοφοριακές ανάγκες που έχουμε».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι σε τόσο σύντομο διάστημα από την ανακοίνωση του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, τα ηλεκτρικά πατίνια έρχονται στην πρωτεύουσα. Πιστεύουμε ότι οι Αθηναίοι θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο, μοντέρνο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Χατζηδάκης, Operations Manager της Lime.

Ποια είναι η Lime

Η Lime είναι μια εταιρεία που στόχο έχει να συνδέσει τους ανθρώπους με τις πόλεις στις οποίες ζουν ενισχύοντας την αστική κινητικότητα.

H Lime είναι ο πρώτος και μοναδικός πάροχος έξυπνης κινητικότητας με έναν στόλο που περιλαμβάνει τα Lime-Classic (ταχύτητας 1,3 και 8), τα Lime-E (ηλεκτρικά ποδήλατα) και Lime-S (ηλεκτρικά πατίνια).

H εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, ήρθε για να φέρει την επανάσταση στην μετακίνηση των πόλεων αλλά και στις πανεπιστημιουπόλεις δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες και φοιτητές να μετακινούνται με έναν πιο οικολογικό, αποτελεσματικό και βολικό τρόπο, βελτιώνοντας την την αστική βιωσιμότητα.

Μέσω της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και τη συστηματική ανάπτυξη του στόλου ο οποίος είναι εφοδιασμένος με σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, η Lime αλλάζει τον τρόπο της αστικής μετακίνησης για σύντομες διαδρομές με έναν οικονομικό αλλά και υγιεινό τρόπο για όλους.

Να σημειωθεί ότι η startup LimeBike ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 συγκεντρώνοντας αρχικά κεφάλαια ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα πρώτα γραφεία της εταιρείας ήταν εντός του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και το επίσημο λανσάρισμά της (τον Ιούνιο του 2017) έγινε με 125 ποδήλατα. Μέσα σε μόλις ένα μήνα, τον Ιούλιο του 2017 η Lime επεκτάθηκε σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως Φλόριντα, Ιντιανάπολη, Καλιφόρνια, στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον και άλλες ενώ μέσα σε 12 μήνες κατάφερε να επεκταθεί σε περισσότερες 70 αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σήμερα η Lime έχει ήδη παρουσία σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βασιλεία, Λισαβόνα, Λυόν, Πράγα, Βιέννη, Βαρσοβία, Σαραγόζα, Ζυρίχη και άλλες.

Η εταιρία έκλεισε τον Οκτώβριο του 2017 έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 225 εκατ. δολαρίων ενώ την επόμενη χρονιά πέτυχε χρηματοδότηση ύψους 335 εκατ. δολαρίων, οδηγούμενη σε αποτίμηση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κερδίζοντας τον τίτλο του μονόκερου…

Τον Μάιο του 2018, η εταιρεία άλλαξε την επωνυμία της σε LIME και συνεργάστηκε με την Segway για την παραγωγή νέων σκούτερ. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Uber, ώστε η ενοικίαση των ηλεκτρικών πατινιών να γίνεται και μέσω Uber.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα