back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι συμβαίνει στην Ομόνοια; – Ο Αθήνα 9.84 μπήκε στο εργοτάξιο

Διαβάστε επίσης

Νέα μορφή μέχρι το τέλος της Άνοιξης αναμένεται να αποκτήσει η πολυσύχναστη και «πολύπαθη» πλατεία Ομονοίας αφού ξεκίνησαν ήδη τα έργα, τα οποία αναμένεται να της χαρίσουν νέα πνοή.

Ταυτόχρονα, ξεκινά διαγωνισμός ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή και βελτίωση πλατειών, στις οποίες έχουν καταγραφεί προβλήματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πλ. Ομονοίας θα γίνει πιο ασφαλής, αλλά και πιο δροσερή, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους θερινούς μήνες.

[su_slider source=”media: 66087,66086,66085,66083,66082″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Το εργοτάξιο

Ένα πρωί, έκπληκτοι οι Αθηναίοι αντίκρυσαν γύρω από την πλατεία υπερυψωμένες λαμαρίνες, ενώ με τη μια απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίμαστα των γύρω καταστημάτων.

Τα συνεργεία του δήμου έπιασαν άμεσα δουλειά και αντικαθιστούν την επίστρωση της, 4.500τ.μ., επιφάνειας με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Αυτό σημαίνει ότι, θα στρωθούν πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες, συνεισφέροντας έτσι και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας. Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι λίμνες που έως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες, καθώς και τα σιντριβάνια που προβλέπονταν στον αρχικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ. Παράλληλα, θα ανακατασκευαστούν οι κερκίδες.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς σε ορισμένα σημεία είχε υποχωρήσει η επίστρωση της πλατείας (π.χ. λόγω υγρασίας). Πέρα από θέμα αισθητικής, υπήρξε ο φόβος πρόκλησης ατυχήματος σε ανυποψίαστους πεζούς.

Με βάση το σχέδιο, θα εκτελεστούν και εργασίες επισκευής βλαβών και βελτίωσης της στεγάνωσης, καθώς και των υποδομών άρδευσης και αποχέτευσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευής και Κτιριακών Έργων Γιώργος Αποστολόπουλος εκτιμά ότι, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της Άνοιξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος των παρεμβάσεων εκτιμάται ότι, θα ανέλθει σε 500.000 ευρώ δημοτικών πόρων.

Με αυτόν τον τρόπο, η πλατεία εξωραΐζεται, κάτι που όπως λέει ο κ. Αποστολόπουλος, θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, γεγονός που όπως επισημαίνει θα βοηθήσει πολύ τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

 [su_slider source=”media: 66076,66077,66078,66079,66080″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Πολίτες: «Καλό το λίφτινγκ, αλλά να συνδυαστεί με τη μείωση της εγκληματικότητας»

Ως θετική χαρακτηρίζουν καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής την πρωτοβουλία του δήμου να προχωρήσει σε λίφτινγκ της πλατείας.

Θεωρούν ότι, «ήταν απολύτως αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο στην πλατεία, που ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς».

Ωστόσο, δηλώνουν ότι, η αλλαγή της εικόνας της πλατείας, από αισθητικής πλευράς, θα πρέπει να συνδυαστεί και με μια πολιτική μείωσης της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που όπως επισημαίνουν «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι από την Αστυνομία και τα αρμόδια όργανα του κράτους».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα