back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Δύο» της Έλενας Μαρούτσου (Δεύτερη φωνή Ούρσουλα Φωσκόλου)

Διαβάστε επίσης

Mετά τον αιφνίδιο και τραγικό θάνατο της μητέρας της, η Μυρτώ  ανακαλύπτει επιστολές και στοιχεία που τη συνδέουν με το έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Ντιάν Άρμπους, η οποία είχε επίσης ένα τραγικό τέλος.

Αναζητώντας απαντήσεις για το παρελθόν της οικογένειάς της , αλλά και λύσεις για τα προσωπικά της αδιέξοδα, η  Μυρτώ, θα βρεθεί στη Σέριφο. Η έρευνά της θα την οδηγήσει σε αναπάντεχες αποκαλύψεις τόσο για την ιστορία του παππού και του προπάππου της , που συνδέεται με την εξέγερση των μεταλλωρύχων, όσο και για την προσωπική της ερωτική ταυτότητα.

«Φωτογραφίες, αναμνήσεις και κείμενα έμοιαζαν να αλληλοκαθρεφτίζονται σαν μέσα σε δωμάτιο με κάτοπτρα κι εγώ στο κέντρο πάσχιζα να ξεδιαλύνω την αλήθεια από το είδωλο», γράφει η συγγραφέας σε κάποιο σημείο της πρωτοπρόσωπης αφήγησής της.

Ένα ακόμη πολυπρισματικό  μυθιστόρημα  της Έλενας Μαρούτσου, στο οποίο  οι τέχνες κάνουν διάλογο. Όπως αναπτύσσουν διάλογο η συγγραφέας με  την Ούρσουλα Φοσκώλου , τη δεύτερη φωνή της, στην οποία παραχωρεί την πέννα κατά τη διάρκεια της αφήγησης, για να συμπληρώσει με τη φαντασία της το μύθο και την επιστολογραφία.

Σκίτσα:Εύη Τσακνιά

Το βιβλίο ΔΥΟ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΙΛΧΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα