back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Α. Παπανδρέου στο CNBC: «Πρέπει διεθνώς να ξανασκεφτούμε τον καπιταλισμό προς ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει διεθνώς να ξανασκεφτούμε πως λειτουργεί ο καπιταλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο για να οδηγηθούμε σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»,τόνισε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο CNBC, στο περιθώριο της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στο Ντουμπάι, στις 8 με 10 Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τιμωρητικά μέτρα, στερεότυπα και χαρακτηρισμούς σε βάρος των Ελλήνων και της εργατικότητάς τους. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να υπάρξει συνεργασία με την ΕΕ για τον κατευνασμό των αγορών, προκειμένου η έμφαση να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις – τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες».

Αναφερόμενος στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Μ. Βρετανία, ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, αν και εφόσον-όπως επισημάνθηκε- υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την ορθή διεξαγωγή του.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα