back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Καλογήρου: «Δεν υπάρχει φωτογραφική διάταξη για Δ. Κουφοντίνα»

Διαβάστε επίσης

Διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ότι στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό υπάρχει φωτογραφική διάταξη, ευνοϊκή, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Μην αναπαράγεται fake news, γιατί θα διαψευσθείτε», είπε ο κ. Καλογήρου στην απάντηση του στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, τον ρώτησε αν η διάταξη για την μείωση της έκτισης ποινής καταδίκων που εργάζονται ως αρτοποιοί ή ζαχαροπλάστες σε Αγροτικές φυλακές αφορά τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Η επίμαχη διάταξη εντάσσει τους φυλακισμένους που εργάζονται στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών στην ρύθμιση που προβλέπει πως κάθε ημέρα εργασίας υπολογίζεται ως τρεις ημέρες έκτισης.

Ο κ. Καλογήρου είπε πως ο συγκεκριμένος κρατούμενος «μετρά ήδη τρεις μέρες», κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα και η ρύθμιση επήλθε για λόγους εξίσωσης και για να μην υπάρχουν κρατούμενοι διαφορετικών ταχυτήτων. Ανέφερε δε πως το 2013 και το 2014 οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» έπαιρναν περισσότερες άδειες, ωστόσο τότε δεν αντιδρούσε κανείς.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα