back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βασίλης Τζιγκούρας: Ο υδραυλικός που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα

Διαβάστε επίσης

Ο 40χρονος Βασίλης Τζιγκούρας πρώην υδραυλικός είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα στην Ελλάδα και σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, έχει δώσει “πόδια” σε περισσότερα από 1.000 ζωάκια!

Στα χρόνια που ασχολείται με τις κατασκευές αυτές έχει χρειαστεί να βοηθήσει όχι μόνο σκυλάκια και γατάκια, που αποτελούν αγαπημένα κατοικίδια, αλλά και κουνελάκι, πάπια, χελώνα, αγριόχοιρο, ακόμα και αρκούδα!
Παραγγελίες για τα χειροποίητα αμαξίδιά του, έχει δεχθεί από πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική, την Αυστραλία ακόμη και από την Ινδία.
Ο Βασίλης Τζιγκούρας σκέφτηκε για πρώτη φορά να κατασκευάσει αμαξίδια για ανάπηρα ζώα την άνοιξη του 2015. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ανακοίνωσε τις σκέψεις του μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε, το εγχείρημά του πήρε την ονομασία “+2FEET” και πλέον έχει το δικό του εργαστήριο στο Ίλιον. Να σημειώσουμε ότι τα αμαξίδια που κατασκευάζει φέρουν βεβαίωση καταλληλότητας από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως είπε ο κ. Τζιγκούρας, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την εκπομπής “Άλλα νέα;” με την Έλενα Μπρέγιαννη και τη Μαρία Παύλου, “κάθε κατασκευή είναι μοναδική και προσαρμόζεται στις ανάγκες και το μέγεθος του ζώου με αναπηρία” και πρόσθεσε ότι “οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως την κάθε περίπτωση (ηλικία, βάρος, πάθηση) και η χρέωση είναι στο 1/3 εκείνης των αμαξιδίων του εξωτερικού και δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ”. Αυτό γίνεται- όπως είπε- για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν το ζωάκι τους να κινείται ξανά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα