back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Στεργίου: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των κόκκινων δανείων

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για επιπολαιότητα και προχειρότητα, στο θέμα των κόκκινων δανείων και του νόμου Κατσέλη, άσκησε ο Γιώργος Στεργίου, γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Συγκεκριμένα είπε ότι «ενώ η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε το 2015 να καταργηθεί ο νόμος Κατσέλη το 2018, τρία χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα να παρουσιάσει ένα νέο πλαίσιο. Έδωσε μόνο δίμηνη παράταση, η οποία λήγει τώρα, προκειμένου να αναζητήσει την τελευταία στιγμή το νέο πλαίσιο. Αυτό είναι επιπολαιότητα, προχειρότητα, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται είναι αποσπασματική, καθώς δεν αφορά το στοκ που είναι το βασικό πρόβλημα, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος οφειλετών που δεν θα είναι συνεπείς.

Για το ζήτημα της ΔΕΗ, ανέφερε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην αύξηση των τιμολογίων, καθώς δεν μπορεί να πληρώσουν το λογαριασμό οι πολίτες, επειδή η Κυβέρνηση κάνει όλα όσα δεν πρέπει.

Ο κ. Στεργίου τόνισε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι σε δυσχερή θέση, και ότι ο δανεισμός της είναι ήδη υπερβολικός, κάτι που παραδέχτηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

«Οι λύσεις που είχαμε αναδείξει πριν τέσσερα χρόνια θα πρέπει να επικαιροποιηθούν, δεν είναι βέβαιο σε τι κατάσταση θα πάρουμε τη ΔΕΗ, δεν μπορώ να δεσμευθώ, θα εξετάσουμε λύσεις που ενδεχομένως να μην επιλέγαμε παλαιότερα», επισήμανε ο κ. Στεργίου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων.

Ερωτηθείς αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, η απάντηση ήταν: «Αυτό εσείς το λέτε».

Τέλος, προανήγγειλε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και πάντως εντός του μήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα ανακοινώσει το πρόγραμμα για την υγεία. «Προφανώς προβλέπονται προσλήψεις. Αυτές μπορούν να γίνουν, καθώς εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τη λογική της κυβέρνησης για προσλήψεις χιλιάδων μετακλητών και δεκάδων χιλιάδων εποχικών. Αν αποφύγουμε αυτό το κόστος, τότε μπορούμε να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ακολουθήσει το δόγμα 5 αποχωρήσεις για μία πρόσληψη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα