back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ – Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσαν τα δυο μέλη της Ομοσπονδίας

Διαβάστε επίσης

Παναττική στάση εργασίας ( 11:00 — 15:00) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλήση συνδικαλιστών σε απολογία από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για να δώσουν εξηγήσεις για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στις 2 Απριλίου του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

[su_slider source=”media: 67473,67474,67475″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Με γραπτό πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, παρουσία της δικηγόρου τους Μαρίας Μαγδαληνής Τσίπρας, απορρίπτουν οι πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Γεωργάκη Παρασκευή τα αδικήματα που τους επισυνάπτονται, όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α., στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στις 2 Απριλίου του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο απολογητικό τους υπόμνημα απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αστυνομικών που υποστήριξαν ότι υπέστησαν «επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ», δηλώνουν ότι «οι ίδιοι ήταν έπεσαν θύματα αστυνομικής βιαιότητας» και ζητούν «να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς όλα τα βίντεο από την μέρα της κινητοποίησης δεν αποδεικνύουν τα όσα τους επισυνάπτονται…».

Στο πλαίσιο τις κλήσης σε απολογία που έλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Γεωργάκη Παρασκευή, από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για να δώσουν εξηγήσεις για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στις 2 Απριλίου του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κατέθεσαν πριν από λίγο συνοδεία του δικηγόρου τους Μαρίας Μαγδαληνής Τσίπρα πολυσέλιδο υπόμνημα εγγράφων εξηγήσεων που ζητούν να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η κλήση, όπως λένε, έγινε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

– Οι αστυνομικοί που εμφανίζονται να έχουν χτυπηθεί σοβαρά στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Απριλίου φέρουν βάσει γνωμάτευσης νοσοκομείου απλά άλγη και αμυχές και σύμφωνα με τις αναφορές τους δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εξεταστούν από ιατροδικαστή. « Αντιθέτως, σημειώνουν τα δυο μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, έριξαν και τους δυο μας στο έδαφος με βάναυσο τρόπο και μάλιστα χτύπησαν την κυρία Γεωργάκη», όπως μάλιστα τονίζεται στο υπόμνημα.

– Επί του αδικήματος της αντίστασης: Τονίζεται ότι σύμφωνα με το βίντεο « σε ουδεμία επιθετική ή απειλητική ενέργεια προέβην εις βάρος των αστυνομικών οργάνων η οποία να είναι δυνατό να τους προκαλέσει φόβο ή ταραχή. Κατά συνέπεια δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αντίστασης, αφού ελλείπουν παντελώς τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του.

– Επί του αδικήματος της απειλής: Ουδέποτε εκδηλώθηκε εις βάρος των αστυνομικών οργάνων συμπεριφορά η οποία να μπορεί να διαταράξει τη ψυχική τους ηρεμία και να προκαλέσει φόβο και ταραχή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πρωτοφανής κατά τη μεταπολίτευση και στόχο έχει «να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο, επίσης, για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων».

«Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε για “παροχή εξηγήσεων” από το τμήμα “Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Γεωργάκη Παρασκευή, για τη συγκέντρωση στελεχών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό της ΠΟΕΔΗΝ, σε ένδειξη συμπαράστασης, βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα