back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι κορυφαίοι της Super League στη γιορτή του ΠΣΑΠ

Διαβάστε επίσης

Σε μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η «γιορτή του ποδοσφαιριστή» με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Αμρ Ουάρντα και Μανόλο Χιμένεθ να αναδεικνύονται οι κορυφαίοι του περσινού πρωταθλήματος.

Η τελετή των βραβείων του ΠΣΑΠ για τους κορυφαίους της σεζόν 2017-18 σε Super League και Football League πραγματοποιήθηκε απόψε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και πολλές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου να δίνουν το «παρών».

Τις πιο πολλές βραβεύσεις στους κορυφαίους της Super League απέσπασαν η ΑΕΚ, η οποία είχε τον κορυφαίο προπονητή (Χιμένεθ) και τον κορυφαίο Έλληνα (Χριστοδουλόπουλο) της προηγούμενης σεζόν και ο Ατρόμητος, που είχε τον κορυφαίο ξένο (Ουάρντα) και τον κορυφαίο τερματοφύλακα (Γιαννιώτης).

Η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο συνδιεκδικιτής του τίτλου ΠΑΟΚ ήταν οι δυο ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα βραβεία του ΠΣΑΠ την Τρίτη το βράδυ με τις δυο ομάδες να έχουν τους περισσότερους υποψηφίους, τους περισσότερους νικητές αλλά και τους περισσότερους παίκτες στην καλύτερη περσινή ενδεκάδα.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ SUPER LEAGUE

Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (Ατρόμητος), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ), Νμίτρο Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), Αντρές Σιμόες (ΑΕΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Μάρκο Λιβάγια (ΑΕΚ), Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός).

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE O ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια ήταν ο καλύτερος προπονητής της περσινής Super League σύμφωνα με τα μέλη του ΠΣΑΠ. Ο Ισπανός κέρδισε τον τίτλο από τους Λουτσέσκου και Κάναντι οι οποίοι ήταν οι άλλοι δυο υποψήφιοι.

Ο Χιμένεθ παρέλαβε το βραβείο του από τον Μπάμπη Ζελενίτσα και τόνισε: “Για μένα είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους υποψήφιους και σε όσους έχουν πάρει τα βραβεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές μου, το σύνολο των ανθρώπων της ΑΕΚ καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι”.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ SUPER LEAGUE Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Με 17 γκολ στην περσινή Super League ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ο Σέρβος στράικερ δεν βρέθηκε στην εκδήλωση με άνθρωπο της ομάδας του ΠΑΟΚ να παραλαμβάνει το βραβείο και να ευχαριστεί άπαντες εκ μέρος του Πρίγιοβιτς.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΤΗΣ SUPER LEAGUE O ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γιαννιώτης, ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος γκολκίπερ της περσινής περιόδου με τον 26χρονο τερματοφύλακα να είναι μπροστά από τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο ίδιος ανεβαίνοντας να πάρει το βραβείο του στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο ιδίως αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη βράβευση: “Αυτό το βραβείο φέτος είναι ιδιαίτερο για μένα, έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν αλλά και τους ανθρώπους του Ατρόμητου που έδειξαν ότι πιστεύουν σε μένα. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρέχουν”.

Ενώ όταν ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το βραβείο του για την καλύτερη ενδεκάδα και μετά από σχετική ερώτηση για τις δυσκολίες που περνάει υποστήριξε: “Κάποια πράγματα γίνονται για καλό. Ελπίζω να συνεχίσω να δουλεύω, να βελτιώνομαι, για να μείνω σε καλή κατάσταση και να συνεχίσω το καλοκαίρι κάπου άλλου”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE Ο ΟΥΑΡΝΤΑ

Ο Αμρ Ουάρντα ο οποίος με τη φανέλα του Ατρόμητου πέρυσι έκανε πράγματα και θαύματα αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν παίρνοντας τον τίτλο από τους Αραούχο (ΑΕΚ) και Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα) που διεκδίκησαν το βραβείο.

Ο Αιγύπτιος κάνοντας και τη σχετική πλάκα παραλαμβάνοντας το βραβείο μιλώντας πότε στα αγγλικά και πότε στα ελληνικά είπε:

“Ευχαριστώ όλους όσους μας ψήφισαν. Την οικογένεια μου που βρίσκεται στην Αίγυπτο. Τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟΚ στον οποίο έπαιξα για έτσι μήνες. Θεωρώ την Ελλάδα ως σπίτι μου. Σέβομαι κάθε ομάδα, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό απλά αστειεύομαι αρκετές φορές επειδή ξέρω ότι στην Ελλάδα τους αρέσει να αστειεύονται και για αυτό αστειεύομαι και εγώ”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έβαλε το χεράκι του ώστε η ΑΕΚ να φτάσει στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος ψηφίστηκε από τα μέλη του ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Οι τρεις που διεκδίκησαν τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Πέλκας και Βασιλακάκης με τον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού να παίρνει το βραβείο και να δηλώνει:

“Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠ. Είναι μεγάλη τιμή που μου γίνεται από τους συναδέλφους μου. Χαίρομαι που βλέπω και πολλά πρόσωπα με τα οποία έχω συνεργαστεί στο παρελθόν όπως ο κ. Νιόπλιας που είχε την όρεξη και τη διάθεση να δουλέψει μαζί μου. Είναι ένα σημαντικό βραβείο για μένα που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω και να διεκδικήσω όσα όνειρα μου έχουν απομείνει”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο ΜΑΝΩΛΑΣ

Τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό διεκδίκησαν τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα που παίζει εκτός Ελλάδος. Ο λόγος για τους Κώστα Μανωλά, Κώστα Μήτρογλου και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Το βραβείο κέρδισε ο Κώστας Μανώλας με τον διεθνή αμυντικό λόγω υποχρεώσεων με τη Ρόμα στο Champions League να μην βρίσκεται στην αίθουσα και το βραβείο να παραλαμβάνει ο θείος του Στέλιος Μανωλάς ο οποίος μετέφερε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του διεθνή αμυντικού.

Ο Μανωλάς έστειλε και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα λέγοντας: “Θα ήθελα να είμαι κοντά σας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την τιμή που μου έκανε. Οι υποχρεώσεις μου με την Ρόμα δεν μου επιτρέπουν να είμαι κοντά σας. Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για μένα ώστε να συνεχίσω ανάλογα”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που ήταν πέρυσι στον πάγκο του ΟΦΗ πήρε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Football League διεκδικώντας το βραβείο μαζί με τους Τάκη Γκώνια και Γιάννη Πετράκη.

Ο Έλληνας τεχνικός είπε κατά την παραλαβή του βραβείου του: “Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τους παίκτες που είχα πέρυσι στην ομάδα αλλά και τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου”.

Σε ερώτηση γι τη φετινή πορεία του ΟΦΗ και το γεγονός πως ο ίδιος είναι πλέον εκτός ομάδας είπε: “Ο ΟΦΗ πέρυσι ήταν στη διάλυση και με τιμάει ιδιαίτερα που τον κρατήσαμε όρθια, όλα τα άλλα θα τα πω άλλη στιγμή”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Οι ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν στη Super League κλήθηκαν να ψηφίσουν και τον καλύτερο διαιτητή της περσινής Super League με τους τρεις υποψηφίους να είναι οι Γιώργος Κομίνης, Τάσος Παπαπέτρου και Τάσος Σιδηρόπουλος.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο πήρε ο Τάσος Παπαπέτρου ο οποίος είπε κατά την βράβευση του:

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ. Είναι σημαντικό όταν ξέρεις ότι συνεχίζουν να σε ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους πω ότι θα δίνω σε κάθε ματς τον καλύτερο μου εαυτό για να τους δικαιώσω που με ψηφίζουν”.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ, ΝΙΟΠΛΙΑΣ, ΒΑΖΕΧΑ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν και τρεις τιμητικές βραβεύσεις προς ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη αφορούσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή να παραλαμβάνει το βραβείο του από τον υφυπουργό αθλητισμού και πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση στον Νίκο Νιόπλια επίσης για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον πρόεδρο της Super League, κ. Μπαταγιάννη να βραβεύει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Εργοτέλη.

Η τρίτη τιμητική βράβευση αφορούσε τον Κριστόφ Βαζέχα ο οποίος επίσης βραβεύθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον παλαίμαχο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Τάκη Οικονομόπουλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα