back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πελέ: «Ενας τερματοφύλακας με μαγεία ο Μπανκς»

Διαβάστε επίσης

Ο θάνατος του Γκόρντον Μπανκς συγκλόνισε τον Πελέ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει λόγο για την πολύχρονη φιλία τους και να δηλώνει χαρούμενος που απέκρουσε την κεφαλιά του το 1970.

Ο βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε τον φίλο του Γκόρντον Μπανκς με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στο Facebook αναφέροντας:

«Για πολύ κόσμο, η μνήμη τους για τον Γκόρντον Μπανκς ορίζεται από την απόκρουση που έκανε απέναντί μου το 1970. Καταλαβαίνω το γιατί. Η απόκρουση ήταν μία από τις καλύτερες που έχω δει, στην πραγματική ζωή και στα εκατοντάδες παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει από πότε.

Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, ξέρεις αμέσως πόσο καλά έχεις χτυπήσει τη μπάλα. Έκανα εκείνη την κεφαλιά ακριβώς όπως επιθυμούσα. Ακριβώς στο σημείο που ήθελα να πάει. Και ήμουν έτοιμος να πανηγυρίσω.

Τότε όμως εκείνος ο άνδρας, ο Μπανκς, εμφανίστηκε μπροστά μου, σαν ένας μπλε φαντομάς, έτσι μπορώ να τον περιγράψω. Ήρθε από το πουθενά και έκανε κάτι που αισθανόμουν πως δεν ήταν πιθανό να συμβεί. Έσπρωξε τη μπάλα μετά την κεφαλιά μου και την έστειλε πάνω από το δοκάρι. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα.

Ακόμα και τώρα όταν το βλέπω, δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κινήθηκε τόσο γρήγορα, τόσο γρήγορα. Σκόραρα τόσα πολλά γκολ στη ζωή μου, όμως πολλοί άνθρωποι, όταν με συναντούν, πάντα με ρωτούν για αυτή την απόκρουση.

Και ενώ ήταν πράγματι εκπληκτική, η μνήμη μου για τον Γκόρντον δεν ορίζεται από αυτήν την απόκρουση αλλά από τη φιλία του.

Ήταν ένας ευγενικός και θερμός άνδρας που έδινε τόσα πολλά στους ανθρώπους. Οπότε είμαι χαρούμενος που απέκρουσε την κεφαλιά μου, επειδή αυτή η πράξη ήταν η έναρξη μίας φιλίας μεταξύ μας που θα την κρατώ πάντα ως θησαυρό. Όποτε συναντιόμασταν, ήταν σαν μην είχαμε χωρίσει ποτέ.

Έχω μεγάλη στενοχώρια στην καρδιά μου σήμερα και στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του για την οποία ήταν τόσο υπερήφανος. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Ναι, ήσουν τερματοφύλακας με μαγεία. Ήσουν όμως πολλά περισσότερα. Ήσουν ένας θαυμάσιος άνθρωπος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα