back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέννες με κιμά στον φούρνο

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα υπέροχο, γευστικό, ελαφρύ και γρήγορο σουφλέ.

Θα χρειαστούμε για ένα μέτριο πυρέξ, ένα πακέτο πέννες, κιμά όπως τα μακαρόνια με κιμά, τυρί τριμμένο και μια κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά.

Πρώτα λοιπόν θα φτιάξουμε τον κιμά και θα χρειαστούμε, φρέσκια ντομάτα, μπαχάρι, κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δυο τρία δαφνόφυλλα, λίγο κρασί, αλατοπίπερο και λάδι.

Βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι μας λίγο λάδι τον κιμά και μόλις κάψει, τον καβουρντίζουμε γυρίζοντάς τον, μέχρι ν ασπρίσει, αφού καβουρντιστεί καλά, τον σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, αν έχετε κόκκινο, αν έχετε άσπρο, ότι έχετε, δεν έχει καμιά σημασία, αμέσως μετά ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο τριμμένα όλα και ανακατεύουμε καλά, την πολτοποιημένη ντομάτα, δική σας που έχετε λιώσει στο μούλτι, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα του αλλά να είναι υγρή, δεν θέλει πολύ ώρα, σε κάνα εικοσάλεπτο είναι έτοιμος.

Ξεκινάμε ανάβοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς, αμέσως μετά βράζουμε τις πέννες να κρατάνε λίγο και τις σουρώνουμε, τις αλείφουμε με πολύ λίγο βούτυρο, ίσα ίσα να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τις βάζουμε στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε να πάει παντού η κρεμά γάλακτος και τελειώνουμε με τριμμένα τυριά.

Βάζουμε το φαγητό μας στον φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από πάνω και είναι έτοιμα, δεν θέλουμε να στεγνώσουν οι πέννες.

Τους ταιριάζει καταπληκτικά μια δροσερή πράσινη σαλάτα κι ένα λευκό παγωμένο κρασί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα