back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση υπ. Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με το ΔΣ του ΣΕΤΕ

Διαβάστε επίσης

«Ο τουρισμός στο δικό μας σχέδιο για την Αθήνα, αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της «μηχανής» που θα θέσουμε σε λειτουργία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τις προτεραιότητές του προκειμένου το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα των τελευταίων ετών στην πρωτεύουσα, να γιγαντώσει καθώς 1 εκ. ευρώ τουριστικών εσόδων σημαίνουν περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης συζήτησε τις προτάσεις και τις ανησυχίες των μελών του ΔΣ του ΣΕΤΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ρέτσο. Όλοι συμφώνησαν ότι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ τους θα είναι διαρκής.
«Πάμε μαζί με τον ΣΕΤΕ για να δούμε την Αθήνα πιο ψηλά και στον τουρισμό. Το σχέδιό μας προβλέπει την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία τον Πολιτισμό και την Ιστορία. Είναι προτεραιότητά μας ο Πολιτισμός της Καθημερινότητας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην πρωτεύουσα. Και τα δύο αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τις εντυπώσεις των επισκεπτών της πόλης», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Επιπλέον επισήμανε ότι στο επίκεντρο του σχεδίου του είναι και η αύξηση του αριθμού των “city breakers”, δηλαδή των ξένων επισκεπτών που έρχονται για ολιγοήμερες διακοπές αποκλειστικά στην Αθήνα.

Παράλληλα τόνισε ότι οι επιτυχημένες πρωτοβουλίες του ΣΕΤΕ για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας που αφορούν στην στενή επιχειρησιακή συνεργασία Δήμου και Ιδιωτικού τομέα θα ενισχυθούν και θα διευρυνθούν στην βάση της στρατηγικής για βιώσιμη και αποδοτική τουριστική ανάπτυξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα