back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την Πέμπτη η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε τελικά για μεθαύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Οι παραγωγοί δέχθηκαν το τηλεφώνημα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημά τους για την σύνθεση του υπουργικού κλιμακίου. Συγκεκριμένα, στην συνάντηση, εκτός από τον κ.Αραχωβίτη, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του ο υπουργός καλωσόρισε την απόφαση των αγροτών να προσέλθουν στην συνάντηση λέγοντας ότι “ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά”. Επιπλέον ο κ.Αραχωβίτης επεσήμανε ότι ο “διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής”.

Σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δέχτηκε την συνάντηση “κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες πανελλαδικά”. Επίσης, προσθέτουν ότι “η κυβέρνηση που ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 κονδύλι 1,1 δις ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή για επιστροφή φόρου καυσίμων σε μερικές δεκάδες εφοπλιστές, βιομήχανους, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές και αεροπορικές εταιρείες την καλούμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα των αγροτών”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα