back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ευ. Βενιζέλος : Ο Αλέξης Τσίπρας έχει γαντζωθεί στην εξουσία και ξοδεύει εθνικό χρόνο

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά απο τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε μεταξύ άλλων οτι έχει γαντζωθεί στην εξουσία και ξοδεύει εθνικό χρόνο.

Χαρακτήρισε αυτούς τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χειρότερους για τη χώρα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο ακόμη και σε σχέση με τους πρώτους μήνες που ήταν στην εξουσία.

Αναφερόμενος στην συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση , ο κ. Βενιζέλος σημείωσε μεταξύ άλλων οτι ο ΣΥΡΙΖΑ την οργάνωσε με τέτοιο τρόπο ρίχνοντας κάρβουνο , όπως είπε, στη μηχανή της έντασης καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Επανέλαβε οτι η 1η βουλή κινεί τη διαδικασία της αναθεώρησης προσδιορίζοντας τις υπο αναθεώρηση διατάξεις χωρίς να ασχολείται με το περιεχόμενο τους.

Παρεμβάλλονται οι εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, και η επόμενη αναθεωρητική βουλή διαμορφώνει τις διατάξεις και τις ψηφίζει. Πρόκειται για παρολογισμό η κυβέρνηση να συγκεντρώνει 151 ψήφους συμπεριλαμβανομένων των 6 πρόθυμων και η επόμενη βουλή με νωπή λαική εντολή να χρειάζεται 180 και να δεσμεύεται απο τους 151 ως προς την ουσία, να υποτάσσεται δηλαδή στην απερχόμενη βουλή.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για θλίψη και παρακμή αναφερόμενος στη διαμορφωθείσα κατάσταση στο κοινοβούλιο και τους έξι πρόθυμους βουλευτές.

Αναφορικά με τον ΠτΔ, ο κ. Βενιζέλος , αποσαφήνισε οτι το θέμα δεν αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά τον τρόπο εκλογής του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων οτι ο κ. Τσίπρας εμπλέκει τον Προκόπη Παυλόπουλο ερήμην του, οτι τον εμπλέκει-όπως είπε- στον κομματικό ανταγωνισμό.

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας οτι το καθήκον του είναι να μιλά για τα μεγάλα θέματα όπως της εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας αναδεικνύοντας τον προοδευτικό χώρο στον οποίο ανήκει το ΚΙΝΑΛ και τον εγγυητικό ρόλο που καλείται αυτό να διαδραματίσει.

Κατερίνα Ππαπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα