back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: «Η αναθεώρηση πνίγηκε στον μύλο της κομματικής διαπάλης – Καμία διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους»

Διαβάστε επίσης

Για ανευθυνότητα και δημαγωγία κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενη στην εν εξελίξει συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης έκανε λόγο για παραλογισμό κόντρα στο πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος από πλευράς της κυβέρνησης , την οποία κατηγόρησε ότι παίζει τα τελευταία της χαρτιά, επενδύοντας στον διχασμό.

Αναφερόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό έκανε λόγο για αρχιτέκτονα του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ευτελισμού.

Η κ. Γεννηματά, εξαπέλυσε παράλληλα βολές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λέγοντας ότι επιχειρούν να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη και να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση. «Η αναθεώρηση πνίγηκε στο μύλο της κομματικής διαπάλης. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για συναίνεση» τόνισε χαρακτηριστικά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΙΝΑΛ λέει όχι σε εν λευκώ επιταγή για αναθεώρηση του Συντάγματος και καμία διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους, ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.

Πρόεδρος Δημοκρατίας

Αναφερόμενη στο επίμαχο άρθρο 32 περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Διαφωνούμε με τον λαϊκισμό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που αλλοιώνει τη μορφή του πολιτεύματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ζήτημα. Το περιεχόμενο αυτής της θα πρέπει να καθοριστεί από την πλειοψηφία των 2/3 της επόμενης Βουλής».

Μη κρατικά Πανεπιστήμια

Η Φώφη Γεννηματά, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων για να μπει – όπως είπε – ένα τέλος στη σημερινή υποκριτική κατάσταση της λειτουργίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε γκρίζα ζώνη και για να σταματήσει το φαινόμενο να φεύγουν ελληνόπουλα στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.

Θρησκευτική ελευθερία

Αναφερόμενη στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας επανέλαβε την ανάγκη εισαγωγής ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 3, βάσει της οποίας η επικρατούσα θρησκεία δεν θα επιδρά στην θρησκευτική ελευθερία κάθε πολίτη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα