back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σχεδόν 1800 “κίτρινα γιλέκα” έχουν ήδη καταδικαστεί

Διαβάστε επίσης

Από τις 17 Νοεμβρίου που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων”, έχουν ήδη καταδικαστεί 1796 άτομα ενώ άλλα 1422 περιμένουν να δικαστούν.

Πρόκειται για συλληφθέντες που συμμετείχαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων, όπως διευκρίνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση βουλευτού στην Εθνοσυνέλευση.

“Από την αρχή των γεγονότων 1796 καταδίκες έχουν απαγγελθεί από τη δικαιοσύνη και ακόμη άλλα 1422 άτομα αναμένουν δίκη. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 1300 προσαγωγές και 316 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση” δήλωσε ο Φιλίπ. Θυμίζουμε ότι στις 7 Ιανουαρίου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε “περίπου χίλιες καταδίκες”.

Σε ειδική αναφορά που έκανε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός στα εκτεταμένα επεισόδια της 1ης Δεκεμβρίου στην Αψίδα του Θριάμβου, αποκάλυψε ότι έχουν συλληφθεί 13 άτομα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε “πέρα από την επιβολή των ποινών” να εκφράσει “όλη η χώρα την αγανάκτησή της για την στοχοποίηση κτηρίων που συμβολίζουν τη Δημοκρατία” καθώς και “των οργάνων της τάξης που εγγυώνται την ασφάλειά μας”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα