back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το μεσημέρι της Πέμπτης η ψηφοφορία για τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Διαβάστε επίσης

Η ψηφοφορία για τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και τα αποτελέσματα της καταμέτρησης θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα.

Τα ψηφοδέλτια με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που θα δοθούν στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες στις 10 το βράδυ, θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο πολυσέλιδο και οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία ως συνέχεια της νομικής άποψης που ανέπτυξε στην Ολομέλεια, σύμφωνα με την οποία στην παρούσα φάση αποφασίζεται μόνο ο αριθμός των υπο τροποποίηση άρθρων και όχι το περιεχόμενό, παρέδωσε το δικό της ψηφοδέλτιο που αναγράφει μόνο τον τίτλο του υπό αναθεώρηση άρθρου παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», «όχι» «παρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σχεδόν την ίδια μορφή μόνο που αντί για τον τίτλο θα αναγράφουν επακριβώς και το περιεχόμενο που θα πρέπει να λάβει στην επόμενη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί η παρούσα – προτείνουσα Βουλή να δεσμεύσει πολιτικά την επόμενη που είναι και η αναθεωρητική.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

Δείτε το ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλες τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Δείτε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ψηφοδελτιο συμπληρωματικών προτάσεων

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα