Search

Επιθετικό κρεσέντο Τζανακόπουλου κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

285

Το αφήγημα της παλινόρθωσης του παλαιού πολιτικού συστήματος επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση, προβάλλοντας ως παράδειγμα πολιτικής συνδιαλλαγής προς αυτή την κατεύθυνση, την άρνηση των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής να δηλώσουν από τώρα την στήριξη τους στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Η στρατηγική αυτή του Μεγάρου Μαξίμου, που τεχνηέντως συνδέεται και με την επικαιρότητα του σκανδάλου της Siemens μετά την γνωστοποίηση της απολογίας του Θ. Τσουκάτου, ξετυλίχθηκε περίτρανα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο.

Προεξοφλώντας πως η βούληση της Ν.Δ είναι να μην προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την προεδρική εκλογή του 2020 ο κ. Τζανακόπουλος ανέπτυξε το ακόλουθο σκεπτικό:

«Προφανώς έχει τάξει τη θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Και εδώ πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Μόνο που ο κος Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί ο λαός θα ρίξει στα αζήτητα τα σχέδια του όπως στα αζήτητα έριξε και το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης πριν από λίγα χρόνια. Το θέμα όμως με τη Ν.Δ. είναι ότι αντί να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας συνεχίζει τα σχέδια επί χάρτου για την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος».

Εν συνεχεία επιδόθηκε σε ένα επιθετικό κρεσέντο κατά της ηγεσίας της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, συσχετίζοντας την «ταύτιση» τους στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, με το «αμαρτωλό» τους παρελθόν και με αφορμή την «ομολογία» του Θ. Τσουκάτου επικέντρωσε την κριτική του και στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά.

«Η πρακτική αυτή των συναλλαγών, συνήθης για την κάστα του παλιού πολιτικού προσωπικού, επιβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. δεν πήρε κανένα μάθημα από την κρίση. Συνεχίζει να λειτουργεί ως κάστα που μοιράζει φανταστικές θέσεις εξουσίας ερήμην του κυρίαρχου λαού. Μόνο που πλέον ο λαός δεν είναι απών. Όπως συνήθης είναι και μια άλλη πτυχή αυτής της αγαπημένης πρακτικής των συναλλαγών που μόλις χθες επιβεβαίωσε και ο κ. Τσουκάτος στην απολογία του στη δίκη της Siemens. Διότι ο κος Τσουκάτος αποκάλυψε κάτι που όλοι γνωρίζουν, αλλά ουδείς ομολογούσε. 16 δισ. δραχμές, δηλαδή σχεδόν 47 εκατ. ευρώ, μπήκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιρειών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο για τις εκλογές του 2000» ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Παρά τις αποκαλύψεις αυτές, η κα Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα, αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το πολιτικό σύστημα στην πλήρη απαξίωση. Αντίστοιχη αφωνία φυσικά για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμάει να επικαλείται για τα οικονομικά της Ν.Δ., όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο «Τα δώρα, οι μίζες και οι υπόγειες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος φυσικά προστίθενται στα δυσθεώρητα χρέη τους από τα θαλασσοδάνεια, άνω των 400 εκατ. ευρώ, τα οποία ακόμη κανείς τους δεν έχει εξηγήσει πώς και πότε θα ξεπληρωθούν. Αυτές οι πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αρκετές για να εξηγήσουν τη δυσθυμία τους στην αρχή της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όταν με υπεκφυγές, παιχνίδια και προφάσεις, μεθόδευαν την υπονόμευση της διαδικασίας με προφανή στόχο να μην αλλάξει το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών.

Γιώργος Κατσίγιαννης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *