back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γεννηματά μετά τη συνάντηση με Όλαφ Σολτς: Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στον λαιμό

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στο λαιμό τονισε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση της με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Όπως επεσήμανε η κ. Γεννηματά οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας καταδικάζουν τη χώρα σε στασιμότητα και θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα.

Οι δεσμεύσεις αυτές, που πρόθυμα αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, επιβάλλεται να αλλάξουν για να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά παρουσίασε στο κ. Scholz το Σχέδιο Ελλάδα, την πρότασή του ΚΙΝΑΛ για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειές με δικαιώματα και ασφάλεια για όλους.

Η Ελλάδα στις αγορές – κόκκινα δάνεια

Tην ανάγκη να διασφαλιστεί η κανονικότητα της Ελλάδας στις αγορές, υπογράμμισε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Σολτς κατά τη συνάντηση του με τη Φώφη Γεννηματά. Ειδικότερα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Ο κ. Σόλτς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων με αιχμή την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα