back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισοπαλία 2-2 στο Καραϊσκάκη

Διαβάστε επίσης

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Ντιναμό Κιέβου στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Ουκρανία στις 21 Φεβρουαρίου.

Οι Πειραιώτες μάλιστα ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 10′ ο Χασάν κεραυνοβόλησε τον Μπόικο μετά την ασίστ του Φορτούνη ο οποίος υποδέχθηκε μπαλιά του εξαιρετικού Γκιγιέρμε.

Στο τρίλεπτο 19-21 ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες για το 2-0, με τον Φορτούνη να έχει δοκάρι και τον Μπόικο να αποκρούει το σουτ του Ντίας.

Κόντρα πάντως στη ροή του αγώνα και με τους Πειραιώτες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, μετά από μια συνολική αδράνεια της άμυνάς του, η Ντινάμο ισοφάρισε στην πρώτη της επίθεση στο ματς, στο 27′ με τον Μπουγιάλσκι.

Το σοκ του 1-1 επηρέασε την ομάδα του Μαρτίνς που έχασε την κατοχή στα επόμενα λεπτά και υπέπεσε σε αρκετά λάθη, τα οποία πάντως δεν στοίχισαν. Και πάλι όμως κόντρα στη ροή, αφού οι Ουκρανοί κέρδιζαν συνεχώς μέτρα, ήρθε το απίθανο γκολ του Ζιλ Ντίας στο 40′ να επαναφέρει την… τάξη στο Καραϊσκάκη και να δώσει ξανά στην ομάδα του την καλή ψυχολογία και τον έλεγχο του αγώνα.

Αντίστοιχο ήταν το ξεκίνημα και του β’ μέρους, με τη μπάλα στον Ολυμπιακό και τη Ντινάμο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως, με εντολή Μαρτίνς, έριξαν κάπως τους ρυθμούς τους και κυκλοφόρησαν πιο υπομονετικά τη μπάλα, έχοντας έστω αυτό το 2-1 υπέρ τους.

Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο, μάλλον αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα η Ντινάμο να βρει χώρους και φάσεις για γκολ.

Στο δεκάλεπτο 60-70 οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις καλές στιγμές, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με τις χαμένες ευκαιρίες του Ποντένσε (72′, 80′). Τελικά, στο φινάλε, ο Ολυμπιακός πλήρωσε και πάλι το ρίσκο του Μαρτίνς να γυρίσει την ομάδα του πολύ πίσω, αφού ήρθε το έξοχο γκολ του Βέρμπιτς στο 90′ για να δώσει στη Ντινάμο το προβάδισμα πρόκρισης με το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (80’ Χριστοδουλόπουλος), Ντίας (86’ Μασούρας), Φορτούνης (68’ Νάτχο), Χασάν

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπουρντά, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο (83’ Γκαρμάς), Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς, Σολ (82’ Ρουσίν)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα