back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σφαγή» Τσακαλώτου – Παππά για τα ΕΛΤΑ

Διαβάστε επίσης

Η «απειλή» για στάση πληρωμών, το σχέδιο PwC και η εκταμίευση 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Άγρια κόντρα μαίνεται στο παρασκήνιο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με μήλον της έριδος τα ΕΛΤΑ. Με διαρροές μέσω του Υπερταμείου το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για επικείμενη στάση πληρωμών από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα οποία αύριο θα πρέπει να καταβάλλουν τη μισθοδοσία.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σήμερα να υπογράψει κατά παρέκκλιση της χρηματοδότηση των ΕΛΤΑ με 10 εκατ. ευρώ από τα 15 εκατ. ευρώ της «αμοιβής» για την παροχή καθολικής υπηρεσίας. Η καταβολή του ποσού αυτού αναμένεται να δώσει ανάσα στην εταιρία για το επόμενο δίμηνο όπου θα εκταμιευτούν άλλα 5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πάντως ότι η χρηματοδότηση των 15 εκατ. ευρώ γίνεται κατά παρέκκλιση των διαδικασιών που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία γεγονός που εγείρει τον κίνδυνο η Ελλάδα στο μέλλον να παραπεμφθεί για παράνομη κρατική ενίσχυση των ΕΛΤΑ.

Η στάση Τσακαλώτου σε αγαστή συνεργασία με το Υπερταμείο έναντι των ΕΛΤΑ φαίνεται να έχει ως στόχο να καμφθεί η όποια αντίδραση των εργαζομένων στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της PwC που προβλέπει μεταξύ άλλων την απόλυση 1.800 εργαζομένων και το κλείσιμο 200 καταστημάτων του δικτύου της εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα