back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09.00

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 35 έως 65 ετών, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι τέσσερις άνδρες, που είχαν μαζί τους γεννήτρια, ανασύρθηκαν νεκροί από φρέαρ. Στην επιχείρηση για την ανάσυρσή τους συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα. 

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορονοιού, άνοιξαν σήμερα το πρωί 515  οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Προσοχή στους ηλικιωμένους και σε αυτούς που έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό συνιστά το Λιμενικό Σώμα. Υψηλά πρόστιμα και κυρώσεις αν δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.  

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, καθώς και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.  

Εξάλλου, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη χθες. Την Τρίτη θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. 

Υπό υψηλά μέτρα ασφαλείας θα γίνει εκ νέου σήμερα προσπάθεια μεταφοράς των 35 ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοιό, από τον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, σε ειδική δομή. Έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια διενεργεί η Αστυνομία. 

“Η Ελλάδα μπορεί να εξοικονομήσει 800 εκ. ευρώ αν χρησιμοποιήσει την πιστωτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας” δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως εξήγησε, η χώρα μας θα μπορούσε να λάβει σε δάνειο το ποσό των 3,7 δισ. ευρώ για μία 10ετία και με τα σημερινά επιτόκια στη δευτερογενή αγορά θα μπορούσε να εξοικονομήσει 800 εκ. ευρώ, καθώς ο ESM δανείζεται με περίπου μηδενικό επιτόκιο.  

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5 και μισή το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο της Άρβης, στη νοτιοανατολική Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται σήμερα στη Γερμανία, εναντίον των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Διαδηλώσεις οργανώνονται σε Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη και άλλες πόλεις. Η αστυνομία έχει κάνει σαφές ότι θα αναπτύξει δυνάμεις και στις σημερινές διαδηλώσεις και προειδοποιεί για εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφαλείας. 

Την απόφαση της  μείωσης  του εργατικού της δυναμικού έως και 60% λόγω της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της εξαιτίας της πανδημίας του  κορονοϊού ανακοίνωσε η AIR CANADA η μεγαλύτερη καναδική αεροπορική εταιρεία. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα