back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δικάζεται σήμερα ο Ερίκ Ντρουέ των “κίτρινων γιλέκων”

Διαβάστε επίσης

Ο Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των εμπνευστών και πρωταγωνιστών του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων”, αναμένεται να δικαστεί σήμερα στο Παρίσι για “οργάνωση διαδήλωσης χωρίς σχετική άδεια”.

Ο γνωστός από την δράση του και την συχνή παρουσία του στα μέσα Ερίκ Ντρουέ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων” από την αρχή, κινδυνεύει σήμερα με 6μηνη φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ.

Εις βάρος του εκκρεμεί άλλη μία δίκη που θα γίνει τον Ιούνιο, καθώς έχει συλληφθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες, με διαφορετική αφορμή και με διαφορετικές κατηγορίες.

Η τελική απόφαση εις βάρος του επαγγελματία οδηγού, θα παρθεί σήμερα από το δικαστήριο του Παρισιού και αφορά στις δύο μεγάλες διαδηλώσεις και τις δύο διαδοχικές συλλήψεις του, η πρώτη στις 22 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις 2 Ιανουαρίου.

Ο Ντρουέ είναι διαχειριστής μίας σελίδας στο Facebook στην οποία “ανεβαίνουν” όλα τα καλέσματα για τις διαδηλώσεις του Παρισιού και ο ίδιος αρνείται ότι έχει ευθύνη. “Δεν είμαι εγώ, είναι μία σελίδα στο ίντερνετ και το όνομά μου δεν είναι γραμμένο πουθενά. Παρόλα αυτά προσπαθούν να μας στήσουν με την πλάτη στον τοίχο”, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα