back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Ν. Σοφιανού στο ΕΕΕΕΚ Κωφών και Βαρήκοων

Διαβάστε επίσης

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κωφών και βαρήκοων της Α΄ Διεύθυνσης ΔΕ Αθήνας, στο οποίο φοιτούν κωφοί μαθητές με σύνοδες πολλαπλές αναπηρίες, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε συναντήσεις με τον διευθυντή και τους διδάσκοντες του σχολείου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, αφού δεν έχει θεσπιστεί καμία οργανική θέση και υπηρετούν σε αυτό σχεδόν αποκλειστικά αναπληρωτές και λίγοι αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Οι προσλήψεις γίνονται καθυστερημένα, ενώ, όπως κατήγγειλαν, δεν έχουν κοινωνικό λειτουργό και λογοθεραπευτή. Σύμφωνα, επίσης, με τους εκπαιδευτικούς πάνω από 150 μαθητές στην Αθήνα, που αιτήθηκαν εγγραφής σε σχολεία ειδικής εκπαίδευσης, βρίσκονται εκτός δομών γιατί οι υπάρχουσες δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν. Επανέλαβαν, ακόμα, το αίτημα να προχωρήσει άμεσα το νέο σχολείο στην οδό Λάμψα στους Αμπελόκηπους και να μεταφερθεί εκεί το ΕΕΕΕΚ, ώστε να υπάρξουν σύγχρονες και εκπαιδευτικά λειτουργικές σχολικές, αθλητικές, υλικοτεχνικές και λοιπές υποδομές που έχουν ανάγκη οι μαθητές.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Σοφιανός, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά για τους εκπαιδευτικούς και για σταθερή επαφή με όλους τους μαθητές και πόσο μάλλον με εκείνους που χρήζουν ειδικής αγωγής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος στην οδό Λάμψα και τη μεταφορά εκεί του σχολείου μαζί με το ειδικό σχολείο του Θησείου και το υπό ίδρυση νέο ΕΕΕΕΚ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα