back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επόμενος στόχος …το Έβερεστ

Διαβάστε επίσης

Έχουν κατακτήσει τις 5 από τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Επόμενος στόχος τους είναι να πατήσουν στην κορυφή του Έβερεστ. Ο λόγος για τις Χριστίνα Φλαμπούρη και Βανέσα Αρχοντίδου. 

Οι δύο Ελληνίδες ορειβάτισσες που σκοπός τους είναι να αποδείξουν ότι “Μια γυναίκα μπορεί”. Όπως λένε και οι ίδιες μέσω της  δράσης τους  “A woman can be”φιλοδοξούμε να «ταράξουμε» τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για τους ρόλους των γυναικών. Θέλουμε να δώσουμε την έμπνευση. Ναι, μια γυναίκα μπορεί να είναι δυναμική, ευαίσθητη, επιτυχημένη, ελκυστική, φιλόδοξη, να νοιάζεται και ταυτόχρονα να απαιτεί. Μια γυναίκα μπορεί να είναι στέλεχος, μητέρα, νοικοκυρά, αστροναύτης ή ορειβάτης. Ναι, μια γυναίκα μπορεί να ονειρεύεται, να σπάει τους κανόνες και να παραμένει κοινωνικά αποδεκτή”.

Ποιες είναι οι δύο αλπινίστριες

 Βανέσα Αρχοντίδου

Η Βανέσα είναι μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναικείας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6.962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5.642μ στη Ρωσία), στο McKinley/Denali (6.190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και στο Carstensz Pyramid (4.884μ στην Παπούα).

 Χριστίνα Φλαμπούρη 

Η Χριστίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει τους φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής. Από τότε έχει σκαρφαλώσει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις, σκαρφάλωσε στο Mt Κinabalu και στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Kilimanjaro (5895m). Mε την Βανέσα έχει ανέβει το όρος Aconcagua (6.962μ, Αργεντινή), το όρος Elbrus (5.642m, Ρωσία), το όρος McKinley/Denali (6.190m, Αλάσκα) και στο Carstensz Pyramid (4.884μ στην Παπούα). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης στο «Basecamp Kotronaros».

g_ele_c07

Οι πρώτες Ελληνίδες που θα πατήσουν την κορυφή του Έβερεστ

Οι Βανέσα και Χριστίνα αναχωρούν στις 5 Απριλίου για την Ασία όπου θα έρθουν αντιμέτωπες με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους. Να γίνουν οι πρώτες Ελληνίδες που θα πατήσουν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. ” Η αποστολή θα είναι δύσκολη. Έχω περισσότερο φόβο από τις άλλες αποστολές”,δήλωσε στην παρουσίαση της αποστολής η Χριστίνα. “Η αποστολή θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά πράγματα γιατί οι κίνδυνοι στο Έβερεστ είναι πολλοί”, τόνισε από την πλευρά της η Βανέσα η οποία σε ερώτηση για το πως νιώθει που αφήνει πίσω τα παιδιά της τόνισε: “ Είμαστε οικογένεια ορειβατών. Τα παιδιά μας ξέρουν ότι η μαμά θα πάει στα βουνά. Επειδή είναι 10 και 6 ετών τα αγόρια μου , προσπαθώ μέσα από κουβέντες ή παραμύθια να τους μεταφέρω τους κινδύνους που μπορώ να συναντήσω και -ελπίζω όχι- τις συνέπειές τους”.  

Τα δυο κορίτσια απέχουν δύο κορυφές από το να πετύχουν το 7 summits. Να ανέβουν δηλαδή στις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Αυτή του Έβερεστ και την κορυφή Βίνσον στην Ανταρκτική.

Κωνσταντίνα Πλαστήρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα