back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκη Κεραμέως: Η ΝΔ θα διερευνήσει τις πιθανότητες μιας πιο ευρείας αναθεώρησης

Διαβάστε επίσης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματήσει την τρέχουσα συνταγματική αναθεώρηση η επόμενη Βουλή, με κυβέρνηση τη ΝΔ, άφησε η τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής του κόμματος, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Όπως είπε «Θα δούμε στην επόμενη Βουλή αν μπορούμε να επιτύχουμε μια πιο ευρεία συνταγματική αναθεώρηση, και όχι περιορισμένη όπως είναι σήμερα, για να συμπεριλάβουμε τα άρθρα 16 και 24. Τότε θα σταματήσει η τρέχουσα διαδικασία, και θα ξεκινήσει εκ νέου, δηλαδή θα έχουμε καθυστέρηση μιας κοινοβουλευτικής θητείας».

Η κ. Κεραμέως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τεράστια υποκρισία όσον αφορά την άρνησή του, στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Παιδείας έχει χτίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, διδάσκοντας σε ιδιωτικά ιδρύματα. Τότε δεν ήταν κακό;».

Αναφερόμενη στο άρθρο 32 και τα σενάρια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη καταψήφισή του το Μάρτιο, τόνισε:
«Μετά το παράδοξο που τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούσαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καταψηφίστηκαν από βουλευτές του, τότε είτε ο πρωθυπουργός προδήλως δεν ελέγχει τους βουλευτές του, είτε κάτι μηχανεύεται για τον επόμενο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία, λέγοντας: «Το ζήτημα είναι η διαδικασία εκλογής του Προέδρου και όχι το όνομα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πολύ καλός στα καθήκοντά του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα