back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σάντσεθ: “Πρόωρες εκλογές στις 28 Απριλίου”

Διαβάστε επίσης

Πρόωρες εκλογές, όπως αναμενόταν μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού στη βουλή, προκήρυξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανέβηκε στην εξουσία τον Ιούνιο, χάρις στην υποστήριξη των Καταλανών αυτονομιστών, με στόχο την επανάληψη του διαλόγου που διακόπηκε υπό την πρωθυπουργία του Μαριάνο Ραχόι και την επίλυση της κρίσης.

Όμως οι συνομιλητές του παραμένουν αμετακίνητοι ως προς το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, για το οποίο η Μαδρίτη ούτε που θέλει να ακούσει. Οι συνομιλίες διακόπηκαν οριστικά την Παρασκευή και τα δύο κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας καταψήφισαν – όπως είχαν δεσμευτεί να κάνουν – το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019.

«Ανάμεσα στο να μην κάνουμε τίποτε και να συνεχίσουμε χωρίς προϋπολογισμό και στο να δώσουμε τον λόγο στους Ισπανούς, επιλέγω το δεύτερο. Η Ισπανία χρειάζεται να συνεχίσει να προχωρεί, να προοδεύει με ανεκτικότητα, σεβασμό, μετριοπάθεια και κοινή λογική», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Πρότεινα τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 28η Απριλίου», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα