back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στη Γερμανία για τη Διάσκεψη του Μονάχου ο Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Στο Μόναχο θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την 55η “Διάσκεψη για την Ασφάλεια”. Αύριο το βράδυ αναμένεται να παραλάβει από κοινού με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ το βραβείο «Έβαλντ φον Κλάιστ» για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να επιτευχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η τελετή της βράβευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στη διάρκεια επίσημου δείπνου που θα παραθέσει προς τιμήν των δύο πρωθυπουργών ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στην «Κατοικία του Μονάχου», έδρα της Βαυαρικής κυβέρνησης και επίσημη κατοικία βασιλέων και άλλων ευγενών από το 1508 έως το 1918, παρουσία 500 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και δεκάδες υπουργοί από όλον τον κόσμο.

Στη “Διάσκεψη για την Ασφάλεια” τα θέματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι η διατλαντική συνεργασία καθώς και οι δυνητικές επιπτώσεις μιας νέας εποχής ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και θέματα σχετικά με το μέλλον των εξοπλισμών και η συνεργασία στο πεδίο της ασφάλειας.

Στις εργασίες της Διάσκεψης θα μετάσχει και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Στο μεταξύ,  τρεις ρηματικές διακοινώσεις στον ΟΗΕ, στα κράτη – μέλη του αλλά και σε όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς απέστειλε χθες το απόγευμα το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ώστε να ενημερώσει για την αλλαγή της ονομασίας.

Χθες ήταν η σειρά της αλβανικής βουλής – σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση – να επικυρώσει με 130 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 140 εδρών, το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας, Τελιάτ Τζαφέρι, που είναι Αλβανός, με τον κ. Ράμα να τονίζει «την κοινή τύχη και την εγγύτητα με τη Βόρεια Μακεδονία, γεγονός που καθιστά τις σχέσεις αυτές ολότελα ιδιαίτερες σε ιστορικό και πολιτικό επίπεδο.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα