back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βράβευση Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στη Διάσκεψη στο Μόναχο.

Διαβάστε επίσης

“Βάζουμε τα θεμέλια για το μέλλον των δύο λαών μας, το βραβείο αυτό δεν ανήκει σε εμάς, αλλά στο μέλλον των λαών μας”,  τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη βράβευση του απόψε από κοινού με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Μόναχο. “Η ελπίδα είναι ότι οι νεολαίες των δύο χωρών θα χτίσουν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον” επεσήμανε ο κ Τσίπρας, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τόσο τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, όσο και τους διπλωματικούς συμβούλους των δύο πρωθυπουργών, που συνέβαλαν όπως τόνισε με την αδιάκοπη εργασία και επιμονή τους στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. “Πριν από τέσσερα  χρόνια δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα βραβευόμουν από έναν Βαυαρό πρωθυπουργό, αλλά τα πράγματα αλλάζουν και για τους δύο λαούς” είπε επίσης, για να προσθέσει ότι “αμφότεροι με τον Ζόραν Ζάεφ πιστέψαμε ότι η εξέλιξη αυτή θα ήταν προς όφελος των λαών μας”.

«Είμαστε εδώ απόψε με τον Αλέξη για να σας μιλήσουμε για τα Βαλκάνια του μέλλοντος» είπε ο Ζόραν Ζάεφ, στην ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου Ewald von Kleist στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, επικέντρωσε σε τρεις λέξεις κλειδιά: Ελπίδα, διάλογος και συνεργασία. «Είναι καιρός επιλογής: μπροστά ή πίσω» συμπλήρωσε.

Συγχαρητήρια στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Βραβείου Ewald von Kleist..

«Επέδειξαν θάρρος για να λύσουν με καλό τρόπο και στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία ένα σημαντικό πρόβλημα και σας συγχαίρω γι αυτή την επιτυχία», είπε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Παράλληλα παρατήρησε πως υπάρχουν νέες καταστάσεις και νέες ιδέες, είναι η εποχή της συνεργασίας, να ακούει κανείς και όχι να έχει δίκιο, να ακούμε περισσότερο, αντί να λέμε στον άλλον τι να κάνει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα