back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός μπορεί να βελτιωθεί τις επόμενες μέρες, ωστόσο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς η σημερινή πρόγνωση δείχνει ότι νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών της χώρας.

Μάλιστα στους χάρτες της πρόγνωσης του καιρού από τις 23 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα υπάρξει κάθοδος περισσότερων ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης.

Οι μάζες θα βρίσκονται πάνω από τη χώρα για τουλάχιστον τρεις μέρες και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει κατακόρυφη πτώση, ενώ θα πέσει χιόνι ακόμα και στα πεδινά. Όπως φαίνεται και στους χάρτες δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο χιονιάς να κάνει την εμφάνισή του ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Βελτιώνεται ο καιρός σήμερα

Σε άνοδο θα είναι η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παροδικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο . Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και μετά το μεσημέρι αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσόου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα