back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής το καλοκαίρι στην Αθήνα – Συναυλίες 2019

Διαβάστε επίσης

Θερμό αναμένεται το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, αφού μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής θα επισκεφθούν τη χώρα μας, στο πλαίσιο των περιοδειών τους.

Athens Rocks Festival

Επιπλέον ένα νέο μουσικό φεστιβάλ, το AthensRocks Festival, έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα με πολύ δυναμικό τρόπο αφού στις 13 Ιουλίου στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας «Απόστολος Νικολαϊδης» φέρνει τους thrαsh metallers ηγέτες Slayer, στην τελευταία παγκόσμια περιοδεία τους, όπως έχουν ανακοινώσει.

Release Athens Festival

Εξαήμερο, ή μπορεί και επταήμερο, θα είναι το φετινό Release Athens Festival, στην πλατεία Νερού, που ξεκινά στις 8 Ιουνίου, με έναν ζωντανό θρύλο του ροκ, τον Iggy Pop σε ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του. Την ίδια μέρα, στην σκηνή θα ανέβουν και οι «James», μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, καθώς και οι Βρετανοί ροκάδες «Shame».


Στις 14 Ιουνίου στην πλατεία Νερού θα βρεθούν οι βασιλιάδες του metal «Manowar» οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της επικής “The Final Battle World Tour 2019”. Στις 16 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι αγαπημένοι «New Order», ενώ την ιδία μέρα στη σκηνή θα βρεθεί και ο Johnny Marr, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η βρετανική rock σκηνή τα τελευταία 40 χρόνια, και ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η μουσική πανδαισία συνεχίζεται στις 19 Ιουνίου με τους Αμερικανούς ροκάδες «Clutch», να δίνουν την πρώτη μεγάλη ανοιχτή συναυλία τους στην Αθήνα. Την ίδια μέρα στη σκηνή θα βρεθούν οι «Black Rebel Motorcycle Club» και οι δικοί μας «Planet Οf Zeus». Ακολουθούν, στις 23 Ιουνίου ο Ιρλανδός συνθέτης του πολύ αγαπημένου «Take me to Church», Hozier, στις 24 Ιουνίου, οι «Alice In Chains» και στις 30 Ιουνίου έρχονται οι metallers «Disturbed» για «ισοπεδώσουν» το Κλειστό Φαλήρου.
Σημειώνεται ότι το line up του φεστιβάλ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα, μεγάλα της pop διεθνούς μουσικής σκηνής, ο είπε στον Αθήνα 9.84 ο Θωμάς Μαχαίρας, εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ.

Eject Festival 2019

Το Eject Festival 2019 γιορτάζει φέτος τα 15α γενέθλία του με τους θρυλικούς «The Cure» να καταλαμβάνουν στις 17 Ιουλίου την πλατεία Νερού .Την ίδια μέρα εμφανίζονται και ο κορυφαίος Βρετανός soul/folk ερμηνευτής, Michael Kiwanuka, οι θρυλικοί Ride, οι Khruangbin και οι οι The Steams  Αναμένονται και άλλα ονόματα καλλιτεχνών προσεχώς.

Οι Madrugada ξαναενώθηκαν για μία ευρωπαϊκή περιοδεία και φυσικά περιέλαβαν και την Ελλάδα στις συναυλίες τους. Ετσι το ελληνικό κοινό θα απολαύσει την αγαπημένη μπάντα με τον επίσης πολύ αγαπημένο, Sivert Høyem στις 7 και 8 Απριλίου, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου – Tae Kwon Do Arena. Σημειώνεται ότι η συναυλία της 7ης Απριλίου είναι sold out. Και στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Απριλίου, σε νέο μεγαλύτερο χώρο, στο Helexpo Pavilion 5.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, η απόλυτη rock star, Beth Hart επιστρέφει στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα, για μία μεγάλη blues rock συναυλία στο Θέατρο Βράχων.

ADD 2019

Το ADD, το μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει στις 25 Μαΐου στους χώρους του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Το ADD 2019 θα εκτείνεται σε τρία stages σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τελευταίας τεχνολογίας ηχοσυστήματα και ειδικά σχεδιασμένες φωτιστικές και εικαστικές εγκαταστάσεις.
Το six d.o.g.s και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επιμελούνται ένα πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα του ηλεκτρονικού ήχου μέσα από DJ και Live Sets περισσότερων από 20 διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, που εκτείνονται από καθιερωμένες μουσικές αξίες της φήμης των Deep Dish και της (Miss) Kittin, στη νεα σταρ στης σκηνής που ακούει στο όνομα Nastia κι από εκεί σε διαμορφωτές της club κουλτούρας, όπως οι Ben Klock, DVS1 και Detmann, και indie αγαπημένους όπως οι Kiasmos και Forest Swords.

Summer Nostos Festival

Τέλος, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, που πραγματοποιείται από τις 23 μέχρι και τις 30 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Schoolwave συναντά τη Μήδεια, η φωνή της NenehCherry το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι σε ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη, οι indie rock ήχοι των Low την κίνηση του Akram Khan, και η νέα σύνθεση του Bryce Dessner (The National) τον Enro Rubik – δημιουργό του ομώνυμου κύβου.

Αναλυτικά οι συναυλίες :

Neneh Cherry

H Bρετανο-Σουηδή καλλιτέχνης-icon των 90s παρουσιάζει το πέμπτο της άλμπουμ, ένα προσωπικό και ταυτόχρονα minimal project με σαφείς αναφορές στις αγωνίες και τους αγώνες της ως ευαισθητοποιημένη πολίτης του κόσμου. (25/6)

Low
Συμπληρώνοντας 25 χρόνια κοινής πορείας, οι Low των Alan Sparhawk και Mimi Parker (ζευγάρι και στη ζωή), άξιοι εκπρόσωποι της slow tempo rock, επανέρχονται με το νέο και πιο δυναμικό άλμπουμ ”Double Negative”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το UNCUT ως το Νο1 άλμπουμ της χρονιάς για το 2018. (27/6)

Andrew Bird
Λίγο μετά την κυκλοφορία του single ”Bloodless”, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie rock, multi-instrumentalist, βιρτουόζος στο βιολί και εξπέρ στο… σφύριγμα, για πρώτη φορά στη χώρα μας. (24/6)

Local Natives

Το Καλιφορνέζικο indie pop συγκρότημα επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας με ώριμο ήχο και τραγούδια από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ τους που πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη. (28/6)

Balthazar
Ο γνωστός στη χώρα μας από τους Warhaus, Maarten Devoldere, και η βελγική μπάντα του παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου. (25/6)

Ezra Furman
Ο εκκεντρικός Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie και ψυχεδελικής ροκ, αυθεντικός rock’n’roller, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές του το 4ο άλμπουμ του ”Transangelic Exodus” που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018 με διθυραμβικές κριτικές από την Guardian. (30/6)

Rita Wilson
Παγκοσμίως γνωστή για την καριέρα της ως ηθοποιός και παραγωγός, η πολυτάλαντη Rita Wilson καταπιάστηκε με την pop-country μουσική πριν 6 χρόνια και μετρά ήδη 4 άλμπουμ και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου. Θα την απολαύσουμε σε ένα live με American South διάθεση. (29/6)

Nakhane 
Ο “one to watch” σύμφωνα με την Guardian, βραβευμένος Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης, νεοεισερχόμενος και στην παγκόσμια μουσική σκηνή, που παραμέρισε τον φόβο και αγκάλιασε τη σεξουαλικότητά του, έρχεται στη χώρα μας για μια συναυλία που θα συζητηθεί. (26/6)

L.E.J.
Το γυναικείο τρίο από την Γαλλία με τα εκατομμύρια views στο διαδίκτυο, έγινε παγκοσμίως γνωστό με διασκευές και mashups καλοκαιρινών επιτυχιών το 2015, και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με super up-tempo διάθεση! (29/6)

Soap & Skin
Μετά από 6 χρόνια σιωπής και έντονων αλλαγών, η αυστριακή Anja Plaschg επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ ”From Gas to Solid” παρουσιάζοντας ένα live με τον δικό της χαρακτηριστικό experimental pop ήχο. (24/6)

Choir! Choir! Choir!
Το Choir! Choir! Choir! το ιδιαίτερο δίδυμο από το Τορόντο, που έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Patti Smith, ο David Byrne και ο Rufus Wainwright και με εμφανίσεις στο Carnegie Hall και το Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη επιστρέφει στο Summer Nostos Festival. (29 & 30/6)

Schoolwave Rewind
Μια συναυλία από συγκροτήματα και μουσικούς που πέρασαν ως μαθητές από το φεστιβάλ Schoolwave και επιστρέφουν ως «απόφοιτοι». (30/6)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


Γιώργος Μαργαρίτης
Ο κορυφαίος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού με πιστό κοινό όλων των ηλικιών, έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους συνθέτες και στιχουργούς του είδους. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει – πλαισιωμένος από πολυμελή ορχήστρα– θα είναι επιλογές από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής διαδρομής του, καθώς και ένα αφιέρωμα στο ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. (26/6)

 


YALLA 2.0
H πολυτάλαντη performer και δημιουργός Μαρίνα Σάττι με τις Fonés, τις Chóres, την ηλεκτρική της μπάντα, και ένα πλήθος απροσδόκητων συνεργασιών επί σκηνής, θα μας ταξιδέψει σε ήχους παραδοσιακούς και σύγχρονους αλλά κυρίως θα δώσει ρυθμό και χρώμα στη σκηνή του Summer Nostos Festival (29/6)

Mihalis Kalkanis Group
Το έθνικ τζαζ σύνολο του μπασίστα Μιχάλη Καλκάνη παρουσιάζει δικές του συνθέσεις με καλεσμένο τον Nadishana, τον multi-instrumentalist και συνθέτη από τη Σιβηρία. (28/6)

Αντώνης Μαρτσάκης – Αντώνης Φωνιαδάκης
Η γνήσια κρητική μουσική και τα ριζίτικα τραγούδια συναντούν το σήμερα, με τον διεθνώς καταξιωμένο Αντώνη Φωνιαδάκη να χορογραφεί τη μουσική του ταλαντούχου Αντώνη Μαρτσάκη! Μια πρωτότυπη σύνθεση που ισορροπεί ισότιμα ανάμεσα στη μουσική και την κίνηση. (27/6)
*Λόγω της φύσης του έργου η περιγραφή της παράστασης επαναλαμβάνεται στην ενότητα Παραστατικές Τέχνες.

DJ SETS

Out of Africa –μία συνεργασία με το Nyege Nyege Festival
Συνεχίζεται για 2η χρονιά η συνεργασία με το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Ουγκάντα, με ξεσηκωτικά DJ sets εκπληκτικών μουσικών από κράτη της αφρικανικής ηπείρου να δίνουν τον ρυθμό στις νύχτες του Summer Nostos Festival.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα