back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ντέρμπι “βάφτηκε” κόκκινο – Με ανατροπή ο ΟΣΦΠ 4-1 την ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Επικράτησε με ανατροπή της ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης 4-1. 

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ  είχαν διαφορετικά πρόσωπα στα δυο ημίχρονα του αγώνα. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και πήρε προβάδισμα στο 3′ με τον Πόνσε. Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός μετά το 46′, βρήκε τέσσερα γκολ με τους Καμαρά (50′), Φορτούνη (72′, 87′)και  Χασάν (83′).

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 48 βαθμούς ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στους 40.

Δηλώσεις προπονητών

Πέδρο Μαρτίνς- ΟΣΦΠ : “Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε καθόλου καλά. Η ΑΕΚ μας δημιούργησε προβλήματα και μας δυσκόλεψε. Πολύ απλά στα αποδυτήρια τους είπα ότι τους πιστεύω, ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε δεύτερες μπαλες, ότι πιστεύω στην ποιότητα που έχουμε και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Δείξαμε αυτό που έπρεπε να δείξουμε από την αρχή.Αφιερώνω τη νίκη στους φανταστικούς μας φιλάθλους. Έδειξαν ότι είναι εδώ για την ομάδα. Διανύουμε δύσκολη περίοδο, δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά οι οπαδοί είναι δίπλα μας”.

Μανόλο Χιμένεθ- ΑΕΚ : “Για να μπορέσουμε να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό όπως στο πρώτο, έπρεπε να δώσουμε τα πάντα. Στο πρώτο παίξαμε σαν πρωταθλητές, στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να χωρέσουμε στα παπούτσια μας”.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46′ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46′ Χριστοδουλόπουλος, 68′ λ.τ. ), Φορτούνης, Χάσαν.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες, Άλεφ (78′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (85′ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (57′ Μπακασέτας), Λιβάγια, Πόνσε.

Δείτε το live:

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 2η θέση με 45 βαθμούς. Η ΑΕΚ έχει 40 και είναι 3η.

Λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της ΑΕΚ στο γήπεδο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό,ο  διευθυντής επικοινωνίας των “ερυθρολεύκων”, Κώστας Καραπαπάς, είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση στη φυσούνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης, Βασίλη Δημητριάδη. Χρειάστηκε να επέμβουν οι πιο ψύχραιμοι για να μην πάρει διαστάσεις το επεισόδιο.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Σα- Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας- Γκιλιέρμε, Καμαρά- Ντίας, Φορτούνης, Ποντένσε- Χασάν, σε διάταξη 4-2-3-1.

Η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Αλέφ, Σιμόες, Κλωναρίδης, Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.

Ο διαιτητής του ντέρμπι, Τομπίας Στίλερ, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.

3ο λεπτό ΓΚΟΛ  για την ΑΕΚ  Ο Βούκοβιτς έκανε λανθασμένη πάσα, ο Κλωναρίδης πήρε τη μπάλα, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από δεξιά, έκανε τη σέντρα για τον Λιβάγια, ο Σα έδιωξε ασταθώς, έστρωσε στον Πόνσε, ο οποίος πέτυχε ένα από τα εύκολα γκολ της καριέρας του από κοντά.
18o λεπτό  Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, κακή έξοδος του Μπάρκα, εξίσου κακό το μαρκάρισμα του Τσόσιτς, αλλά η κεφαλιά του Ζιλ Ντίας από κοντά πέρασε πάνω από το δοκάρι.
23ο λεπτό Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τσόσιτς θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον Μπάρκα, αλλά επί της ουσίας έστρωσε τη μπάλα στον Χασάν. Ο Αυγύπτιος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Φορτούνη, ο οποίος ωστόσο έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.
25ο λεπτό Σπουδαία ευκαιρία της ΑΕΚ για το 0-2. Ο Μάνταλος βρέθηκε απέναντι στον Σα, έκανε το πλασέ, αλλά ο Πορτογάλος κατόρθωσε να απομακρύνει.
26ο λεπτό Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Γύρισμα του Λιβάγια από δεξιά, ο Πόνσε έκανε βολέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και αριστερά, έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Σα.
Ημίχρονο: ΟΣΦΠ- ΑΕΚ 0-1 
Έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού μετά την εμφάνιση της ομάδας τους στο πρώτο μισό του ντέρμπι.
50ο λεπτό Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει την ΑΕΚ με “φωτοβολίδα” του Καμαρά έξω από την περιοχή! Είχε προηγηθεί σέντρα του Τοροσίδη, απομάκρυνση του Μπάρκα και ψαλιδάκι του Ποντένσε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Τσόσιτς να διώχνει προς τον Καμαρά… Ο Μπάρκας παρότι έβαλε τα χέρια στην πορεία της μπάλας, αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
72ο λεπτό Γκολ για τον Ολυμπιακό Ο Σιμόες δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Φορτούνης του έκλεψε τη μπάλα. Στάθηκε όρθιος παρά το φάουλ που του έκανε ο Πορτογάλος, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Μπάρκα να διώξει.
83ο λεπτό Γκολ για τον Ολυμπιακό Ο Ποντένσε αξιοποίησε τη μπαλιά του Τοροσίδη, Μπακάκης και Τσόσιτς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον… δαιμόνιο Πορτογάλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Χασάν με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
87ο λεπτό Γκολ για τον Ολυμπιακό Ο Φορτούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ μετά από μπαλιά του Γκιλιέρμε, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον ξεπέρασε και με πλασέ προ κενής εστίας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
92ο λεπτό Ένταση ανάμεσα σε Γκιλιέρμε και Μπακασέτα. Ο Βραζιλιάνος χαφ του Ολυμπιακού έδειξε στον παίκτη της ΑΕΚ το σήμα των “ερυθρόλευκων” στη φανέλα του.
Τελικό σκορ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα