back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυστηρή προειδοποίηση του δήμου Αθηναίων προς ασυνείδητους οδηγούς

Διαβάστε επίσης

Η εικόνα με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας δεν είναι καινούργια.

Κατά διαστήματα, με πρόσφατο παράδειγμα, αυτό του περασμένου Σαββάτου, απελπισμένοι οδηγοί, οι οποίοι δεν βρίσκουν κάποια θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας αποφασίζουν να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε ένα απέραντο πάρκινγκ.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Μέσα σε λίγη ώρα τα αρμόδια όργανα κατέγραψαν 14 παραβάσεις, κόπηκαν κλήσεις και τα οχήματα απομακρύνθηκαν από την πλατεία με γερανούς.

[su_slider source=”media: 69327,69328,69326,69325″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Αυστηρή προειδοποίηση του δήμου στους ασυνείδητους οδηγούς

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης Ανδρέας Βαρελάς στέλνει αυστηρό μήνυμα σε εκείνους τους οδηγούς, οι οποίοι αποφασίζουν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους, όπου βολεύονται.

Όπως είπε, «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα τέτοια τα οποία υποβαθμίσουν την εικόνα και την κατάσταση της πόλης».

«Η μικρή παραβατικότητα» προσθέτει ο κ. Βαρελάς, «έχει χτυπήσει «κόκκινο». Δηλαδή, ο αριθμός των κλήσεων που κόβουμε έχει φτάσει δυστυχώς σε νούμερα πάρα πολύ μεγάλα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε και σχετικά αναλυτικά στοιχεία. Από την μια πλευρά έχουμε τις τεράστιες ελλείψεις που καταγράφονται στην Τροχαία Αθηνών, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, και από την άλλη η Δημοτική Αστυνομία με την μειωμένη δύναμη προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο ευατό της για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων».

Οδηγοί: «Όλα ξεκινούν από την έλλειψη οδηγικής συμπεριφοράς»

Ιδαίτερη αίσθηση προκαλούν οι παρατηρήσεις οδηγών σχετικά με την κατάσταση, που επικρατεί σε ό,τι αφορά στο θέμα στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Οδηγοί, με τους οποίους μιλήσαμε, αναφέρουν ότι, όλα ξεκινούν από την έλλειψη οδηγικής παιδείας των ίδιων των οδηγών που παρανομούν. Ακολουθούν η έλλειψη χωρών στάσης και στάθμευσης στο κέντρο και το υψηλό κόστος των ιδιωτικών χωρών στάθμευσης.

Επισημαίνουν, ακόμη ότι, η Αθήνα είναι τόσο πυκνοκατοικημένη που θεωρείται πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν νέοι χώροι στάθμευσης από χωροταξικής άποψης.

Η λύση που προκρίνουν είναι να περάσει η νοοτροπία σε όλους τους οδηγούς πως «η επικρατέστερη λύση είναι να μην χρησιμοποιούμε τα οχήματά μας και να επιλέγουμε όλοι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας στην εργασία ή στις επισκέψεις μας στο κέντρο της Αθήνας».

Καταδικαστέα η σαββατιάτικη εικόνα στην πλατεία Συντάγματος

Στο σύνολο τους όλοι οι οδηγοί καταδικάζουν όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου με την κατάληψη της πλατείας από ασυνείδητους οδηγούς και επισημαίνουν ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει καθημερινα σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας. Το χειρότερο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι «η απαράδεκτη κατάληψη από οχήματα και δίκυκλα στις ράμπες των ΑμΕΑ».

Υψηλό το κόστος των ιδιωτικών πάρκινγκ

Στο ερώτημα γιατί δεν επιλέγουν τα ιδιωτικά πάρκινγκ, που αποτελούν μια λύση στο πρόβλημά τους, απαντούν ότι «κοστίζουν πολύ και μάλιστα σε περίοδο κρίσης που δεν υπάρχει πολυτέλεια για την καταβολή του υψηλού αντιτίμου. Όταν λένε την πρώτη ώρα 10 ευρώ τότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την τσέπη μας. Κάτι τέτοιο σε περίοδο κρίσης δεν είναι εφικτό για εμάς».

Το tweet του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη

Με αφορμή την εικόνα στην εικόνα Συντάγματος είναι ενδεικτικό το tweet του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη: «Η αντικοινωνική στάθμευση δεν είναι ανάγκη, είναι νοοτροπία. Η αυθαιρεσία μερικές φορές ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία. Χθες κάποιοι νόμισαν ότι η πλατεία Συντάγματος είναι πάρκινγκ. Άμεση επέμβαση από τη Δημοτική Αστυνομία με πρόστιμα και απομάκρυνση με γερανό».

 

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα