back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Bloomberg: EE και Λονδίνο επεξεργάζονται σχέδιο αποτροπής τραπεζικού χάους

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πρόκλησης τραπεζικού χάους επεξεργάζονται Βρυξέλλες και Λονδίνο, σε περίπτωση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς επίτευξη συμφωνίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ενώ τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες της Βρετανίας παίρνουν άδεια για να μεταφέρουν λειτουργίες τους σε άλλα κράτη της ΕΕ, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις συναλλαγές τους μετά το Brexit.

Αρχικά επικρατούσε η πεποίθηση ότι οι βρετανικές εταιρείες θα μπορούσαν να διατηρήσουν πλήρη πρόσβαση στην ΕΕ. Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, ωστόσο, η Τερίζα Μέι στην έγκριση της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες από το βρετανικό κοινοβούλιο, οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες πρέπει πλέον να λάβουν μία σειρά μέτρων ενόψει της επικείμενης αποχώρησης.

Πέντε από τις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες σκοπεύουν να μεταφέρουν 750 δις ευρώ από το ενεργητικό τους στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με πηγές, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, μετακινούνται περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με τις βρετανικές τράπεζες να αναμένουν τις εξελίξεις για να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις σχετικά με το προσωπικό τους. Οι Βρυξέλλες από πλευράς τους έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι εταιρείες της ΕΕ να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υποδομές του City και τις υπηρεσίες εκκαθάρισης χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα