back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από άνδρες της πυροσβεστικής, από σπηλαιοχαράδρα στην περιοχή Καρπονάρι κοντά στο Λουτράκι. Άγνωστες είναι οι συνθήκες θανάτου των τεσσάρων ανδρών, ηλικίας από 35 έως 65 ετών.

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5 και μισή το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο της Άρβης, στη νοτιοανατολική Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω κορονοιού, ανοίγουν σήμερα 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Υψηλά πρόστιμα και κυρώσεις αν δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, καθώς και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.

Εξάλλου, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη χθες. Την Τρίτη θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Υπό υψηλά μέτρα ασφαλείας θα γίνει εκ νέου σήμερα προσπάθεια μεταφοράς των 35 ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοιό, από τον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, σε ειδική δομή. Έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια διενεργεί η Αστυνομία.

“Η Ελλάδα μπορεί να εξοικονομήσει 800 εκ. ευρώ αν χρησιμοποιήσει την πιστωτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας” δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως εξήγησε, η χώρα μας θα μπορούσε να λάβει σε δάνειο το ποσό των 3,7 δισ. ευρώ για μία 10ετία και με τα σημερινά επιτόκια στη δευτερογενή αγορά θα μπορούσε να εξοικονομήσει 800 εκ. ευρώ, καθώς ο ESM δανείζεται με περίπου μηδενικό επιτόκιο.

Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, συζητήθηκε η άμεση ενεργοποίηση από τον Ιούνιο του προγράμματος SURE, για την προστασία των θέσεων εργασίας. Όσον αφορά το πανευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θέση της Ελλάδας, όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι οι πόροι να κατευθυνθούν κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την κλιμακούμενη παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδας, καταδίκασαν με κοινή τους Δήλωση οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Για “σαφές και ισχυρό μήνυμα” προς την Άγκυρα έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Διεθνή

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την προοπτική της Γαλλικής οικονομίας από σταθερή σε αρνητική. Αμετάβλητη άφησε την πιστοληπτική διαβάθμιση «ΑΑ» για το αξιόχρεό της. «Η μείωση της προοπτικής αντικατοπτρίζει την ουσιαστική επιδείνωση που αναμένεται φέτος στα δημόσια οικονομικά και την οικονομική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας του κορονοιού,», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα