back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημ. Τζανακόπουλος στον Αθήνα 9.84: “Από τα στρατηγικά βήματα για τη συγκρότηση προοδευτικού κεντροαριστερού χώρου, οι επιλογές των προσώπων του ανασχηματισμού. Η στόχευση αφορά στον ευρύτερο Κεντροαριστερό χώρο, δεδομένου ότι το ΚΙΝΑΛ έχει λάβει πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν σε πολιτική σύμπλευση με τη Δεξιά.”  

Διαβάστε επίσης

Από τα στρατηγικά βήματα για τη συγκρότηση προοδευτικού κεντροαριστερού πόλου, οι επιλογές των προσώπων του ανασχηματισμού“ δήλωσε ο υπ. Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον Αθήνα 9.84. Μιλώντας στον Βασίλη Πάικο είπε επίσης ότι:”Η στόχευση αφορά στον ευρύτερο Κεντροαριστερό χώρο, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ έχει λάβει πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν σε πολιτική σύμπλευση με τη Δεξιά.”

 Αναλυτικά:

                                              *ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Β. Πάικος:  Με τους κυρίους Μωραϊτη και Τόλκα εξασφαλίζεται η συγκρότηση προοδευτικού πόλου; 

Δ. Τζανακόπουλος: “ Όχι απλώς και μόνον. Είναι μία κίνηση ακριβώς για να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου, με σαφές πολιτικό στίγμα και σαφή πολιτική κατεύθυνση, όπως και σαφείς στρατηγικές αναφορές. Οι επιλογές αυτές δείχνουν ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση καλύπτουν ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δυνάμεων.”  

 Β. Πάικος:  Οι κύριοι Μωραϊτης και ο Τόλκας δεν νομίζω ότι είναι το θέμα. Οι πολιτικές, είναι που οδηγούν προς την κατεύθυνση την οποία θέλετε…. 

 Δ. Τζανακόπουλος: “Ο ανασχηματισμός δεν περιορίστηκε απλώς στον κ. Τόλκα και στον κ. Μωραϊτη. Κινήσεις αυτού του χαρακτήρα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε συνεργασίες . Δεν περιορίζεται μόνο στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται σε έναν ευρύτερο κόσμο με αναφορά στον προοδευτικό χώρο και αυτό νομίζω ότι έχει αναδειχθεί αυτά τα χρόνια. Οι επιλογές του Πρωθυπουργού για τις κυρίες Ζορμπά και Ξενογαννακοπούλου, όπως και για τους κ.κ. Τόλκα και Μωραϊτη στον ανασχηματισμό, δείχνουν την πρόθεση να υπάρξει μία αναφορά και συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ έχει πάρει διαζύγιο από την παράταξη αυτή. Έχει πάρει πολιτικές αποφάσεις που το οδηγούν σε μια πολιτική ταύτιση με τη Δεξιά. Επομένως, εδώ μένει ένας πολιτικός χώρος κενός και η πολιτική σιχαίνεται τα κενά.” 

                   ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Β. Πάικος: Να περιμένουμε και άλλα τέτοια βήματα καθ οδόν προς τις εκλογές; Λέγεται ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέτοιας μορφής. 

 Δ. Τζανακόπουλος: “Θα αποτυπώνει την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική συμμαχία Αριστεράς και Σοσιαλιστικού χώρου, με τον χώρο της κοινωνικής προόδου, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ανόδου της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Αυτή είναι η στρατηγική και η πολιτική κατεύθυνση, όπως έχει διακηρυχθεί και από τον πρωθυπουργό. Η διαδικασία αυτή δεν αφορά σε πρόσωπα ή σε  εκλογικές μάχες, αλλά στη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας, με καθαρό στρατηγικό βηματισμό και πολιτικό στίγμα.”  

 Β. Πάικος: Υπάρχει περίπτωση να δούμε συμμαχία Σύριζα-Τάδε, όπως στις προ-προηγούμενες ευρωεκλογές;;  

Δ. Τζανακόπουλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις ευρωεκλογές με το όνομά του.”  

                                             * ΓΙΑ ΤΟΝ ΠτΔ 

 Δ. Τζανακόπουλος: “Είμαστε έναν χρόνο πριν από την εκλογή ΠτΔ. Δεν μιλάμε για μία πρόταση , η οποία αφορά έναν νέο ΠτΔ. Ο εν ενεργεία ΠτΔ, έχει δείξει ότι αποτελεί παράδειγμα ευπρέπειας και αφοσίωσης στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Δεν υπάρχει λόγος να μην προταθεί για την επόμενη θητεία. Η Ν. Δ επί ενάμισυ μήνα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική δεξιάς παρένθεσης. Μας κατηγορεί ότι θέλουμε να αντιγράψουμε τις στρατηγικές ανοησίες του κ. Σαμαρά . Εμείς λέμε ότι πρώτον είμαστε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε στην ατζέντα της Συνταγματικής Αναθεώρησης την αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής.Και ακόμη, αφού η Ν Δ έχει αμφιβολίες, δεν χρειάζεται παρά να δεσμευτεί ότι θα προτείνει και εκείνη τον κ. Παυλόπουλο ώστε να είναι απολύτως βέβαιη ότι δεν υπάρχει τέτοια στρατηγική εφόσον ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, κάτι που όσο περνά ο καιρός, φαίνεται όλο και πιο πολύ απίθανο.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα