back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ : Το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στο τίμημα του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος»

Διαβάστε επίσης

Για εξωθεσμική και απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα το ΚΙΝΑΛ με αφορμή, την κύρωση, την προηγούμενη Πέμπτη της παράτασης συνεκμετάλλευσης του ΔΑΑ (Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών) Ελ. Βενιζέλος για 20 χρόνια (από το 2026 έως το 2046).

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση του Κινήματος Αλλαγής, συνεδρίαζαν ταυτόχρονα δύο Ολομέλειες της Βουλής, μία προβεβλημένη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και μία συγκεκαλυμμένη, για την Κύρωση της Παράτασης. Ο τρόπος με τον οποίο καταρτίστηκε, εγκρίθηκε και κυρώθηκε η Σύμβαση, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης και έχει δύο φάσεις.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, το πρώτο στάδιο του σκανδάλου είναι η υπό κοστολόγηση του δικαιώματος παράτασης της σύμβασης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τουλάχιστον 630 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο στάδιο του σκανδάλου είναι τελικά ότι ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της δημόσιας περιουσίας, πουλήθηκε χωρίς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που την κύρωσαν και οι πρόθυμοι ακόλουθοί τους, αλλά πολύ περισσότερο οι Έλληνες πολίτες, να έχουν στη διάθεσή τους οποιοδήποτε χειροπιαστό στοιχείο που να τεκμηριώνει πόσο πραγματικά έπρεπε να είναι το τίμημα της 20ετούς αυτής παραχώρησης. Στο ΚΙΝΑΛ, καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες σε 5 Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Σπίρτζης, Αχτσιόγλου, Παπαδημητρίου) που υπέγραφαν και δημοσίευαν στο ΦΕΚ (Β’ 3294, 261/13.09.2017) ότι για την Παράταση της συνεκμετάλλευσης, το αντίτιμο ήταν 483 εκατ. ευρώ. Οι ίδιοι υπουργοί στη συνέχεια, μετά από μόλις ένα χρόνο, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, αποδέχονται νέα τιμή σχεδόν 2,3 φορές μεγαλύτερη, ύψους 1,115δισ. ευρώ μετά από εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ στην οποία ήταν υποχρεωμένοι να αποστείλουν για έλεγχο κι έγκριση την απόφασή τους.

Επιρρίπτουν παράλληλα ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως υποστηρίζουν και η Ν.Δ. με τους εκπροσώπους της αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό μας ερώτημα πώς γίνεται να κατακεραυνώνουν τη Σύμβαση και να την αποκαλούν μάλιστα «αποικιοκρατική», αλλά στο τέλος να την υπερψηφίζουν! Τέλος, το ΚΙΝΑΛ απευθύνει το ερώτημα στην ελληνική δικαιοσύνη, τι προτίθεται να πράξει μετά από όσα στοιχεία κατέθεσαν για την απόπειρα βλάβης του Δημόσιου συμφέροντος.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα