back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Διεθνείς επαφές Μητσοτάκη, πρόγραμμα για την Υγεία και ευρωψηφοδέλτιο

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία αναμένεται να αποτελέσει, στα τέλη Φεβρουαρίου, τον επόμενο σταθμό των διεθνών επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και προγραμματίζονται συναντήσεις του, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς επαφές του κ Μητσοτάκη για τις οποίες επισημαίνουν μάλιστα ότι έχουν και έντονο επενδυτικό προσανατολισμό.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί μάλιστα στην Πειραιώς για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Μόναχο καθώς θεωρούν πως στην συνάντηση με τη διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ο κ. Μητσοτάκης απέσπασε δέσμευση πως η Γερμανία θα στηρίξει την προοπτική δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Πειραιώς σε αυτή τη συνάντηση «τέθηκαν οι βάσεις μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας», ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν γενικότερα για έντονο ενδιαφέρον ξένων ηγετών, αξιωματούχος, αλλά και επενδυτών «να πληροφορηθούν το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της επόμενης μέρας».
Η προτεραιότητα που δίδεται στις επενδύσεις φάνηκε, σύμφωνα γαλάζιες πηγές και από τις δύο συναντήσεις που είχε μέσα σε μια εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Μόναχο, με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων και διεθνών επενδυτών.

Το ευρωψηφοδέλτιο

Στο εσωτερικό της χώρας στο επίκεντρο της ΝΔ θα βρεθούν το επόμενο διάστημα ζητήματα καθημερινότητας, ενώ εντός των επόμενων ημερών είναι πιθανό να υπάρξουν και ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο.
Επικεφαλής στην μάχη των ευρωεκλογών έχει τεθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι δύο ακόμα νυν βουλευτές, οι Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφια η νυν ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου Μαρία Σπυράκη.

Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος και κατά πάσα πιθανότητα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου, Σοφία Ζαχαράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε αυτό ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεμλής, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδώνουν» και οι υποψηφιότητες του πρέσβη ε. τ Αλέξανδρου Μαλλιά και του πανεπιστημιακού Παύλου Ελευθεριάδη. Επίσης του οικονομολόγου Δημήτρη Τσαγκάρη, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρχει υποψηφιότητα και από τον συνδικαλιστικό χώρο.

Το προσεχές Σάββατο η ΝΔ θα ανακοινώσει το πρόγραμμά της για την Υγεία και αναμένεται να ακολουθήσει εντός του Μαρτίου το πρόγραμμα για υποδομές και μεγάλα έργα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα