back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

O Σπύρος Λυκούδης στον Αθήνα 9.84: “Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διευρύνει την πολιτική του επιρροή ενόψει κάλπης. Ομως απέχει κατά πολύ από την ιστορική ανάγκη διαμόρφωσης μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής, προοδευτικής παράταξης.”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                   2019/02/18

Στην Συνταγματική Αναθεώρηση και στη συγκρότηση προοδευτικού πόλου αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84. Μιλώντας στον Βασίλη Πάικο τόνισε- μεταξύ άλλων- ότι : “Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διευρύνει την πολιτική του επιρροή λόγω κάλπης και αυτό απέχει πολύ από τη δημιουργία μιας μεγάλης, μεταρρυθμιστικής, προοδευτικής παράταξης.”

Αναλυτικά:

Για τη Συνταγματική αναθεώρηση ο κ Λυκούδης τόνισε πως “Εγινε μία προσπάθεια – μισή για την ώρα – αναθεώρησης του Συντάγματος, που δεν είχε τα αναγκαία χαρακτηριστικά για μια τέτοια μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια. Να κινηθεί δηλαδή σε ένα πλαίσιο μεγάλων συναινέσεων και συγκλίσεων όταν έχουμε να κάνουμε με τη διαμόρφωση του καταστατικού χάρτη της χώρας. “ 

Σε ερώτηση  για το εάν βλέπει να ευοδώνεται η προσπάθεια εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος και του Πρωθυπουργού για συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θέλει πολύ μεγαλύτερη τόλμη και πρόσθεσε: “Είναι εντελώς διαφορετικό από το να επιχειρήσει ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να διευρύνει την πολιτική του επιρροή ενόψει της κάλπης. Αυτό νομίζω ότι κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι απολύτως λογικό. Απέχει όμως πολύ από την ιστορική ανάγκη της διαμόρφωσης μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης που θα την έβλεπα με βασικά Αριστερά χαρακτηριστικά, να ακουμπάει πάνω στην αγωνιστική διαδρομή της Αριστεράς.”  

 Β. Πάικος: Γιατί έρχεται σε αντίθεση το ένα με το άλλο;  

 Σ. Λυκούδης: “Για κάποιον που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύει ότι πρέπει να διευρύνει την επιρροή του το κόμμα, είναι πολύ καλό και θα το χειροκροτεί. Για κάποιον, ο οποίος πιστεύει στην ανάγκη της διαμόρφωσης μιας μεγάλης Δημοκρατικής Αριστερής μεταρυθμιστικής παράταξης, είναι κάτι έξω από αυτό.Θα έλεγα πέραν αυτού.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα