back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος για το δάνειο Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της ΤτΕ προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η χορήγηση δανείου συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όταν το ακίνητο που ενεχυρίασε έχει δύο προσημειώσεις από προηγούμενα δάνεια.

Σήμερα, έχει κληθεί ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, προκειμένου να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο δάνειο, αλλά και το εάν έχουν δοθεί κι άλλα παρόμοια δάνεια.

«Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής είναι αρμόδια να απαντήσει με ποια κριτήρια δόθηκε επιπλέον δάνειο στον κ. Πολάκη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Μαρία Σπυράκη, καλώντας τον αν. υπουργό Υγείας να απαντήσει εάν ισχύουν τα όσα έγραψε στα social media, περί διπλάσιων και τριπλάσιων εσόδων του πριν το 2015 και εάν ναι, να απαντήσει εάν έχει δηλώσει τα εισοδήματα αυτά στο «Πόθεν Έσχες».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Σπυράκη χρωστά δάνεια 713.000 ευρώ

«Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.

«Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ», προσθέτει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

«Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.

Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Γεωργιάδης: Ερώτηση προς τον υπ. Οικονομίας για το δάνειο Π. Πολάκη

Στη Βουλή φέρνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ  Άδωνις Γεωργιάδης το θέμα του δανείου που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Attica Bank.

Με ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη ο κ. Γεωργιάδης ζητά να πληροφορηθεί, σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού και αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως για παράδειγμα, για ένα κυβερνητικό στέλεχος ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά όλους τους άλλους πολίτες.

ΚΙΝ.ΑΛ.:  «O Πολάκης έχει εκτεθεί….πολλάκις»

«Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός, έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο Πόθεν Έσχες του. Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις», αναφέρεται το ΚΙΝ.ΑΛ. στη σχετική ανακοίνωση.

Ποτάμι: «Υπάρχει άσχημη οσμή στην υπόθεση»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «υπάρχει άσχημη οσμή στην υπόθεση» και κάλεσε την Τράπεζα Αττικής να απαντήσει εάν την ίδια περίοδο έδωσε και άλλα καταναλωτικά δάνεια ύψους 100.000 ευρώ με τους ίδιους όρους. «Αλλιώς η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη», συμπλήρωσε.

Attica Bank: Τηρήσαμε όλες τις διαδικασίες

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Attica Bank και σημειώνει: “Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας».

«Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες”, υπογραμμίζει και προσθέτει: “Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%)».

«Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Νίκος Καρούτζος – Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα