back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύμφωνο με τους κανονισμούς και τα προϊόντα της Attica bank το δάνειο του Π.Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Κύκλοι του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αναφέρουν ότι το δάνειο των 100.000 ευρώ το οποίο έλαβε ο Παύλος Πoλάκης είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς και τα προϊόντα που έχει η Attica bank.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι το ζήτημα που θα διερευνηθεί είναι αν θα πρέπει να δίνονται στο μέλλον τέτοια δάνεια.

Την παρέμβαση της ΤτΕ προκάλεσε η χορήγηση δανείου συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όταν το ακίνητο που ενεχυρίασε έχει δύο προσημειώσεις από προηγούμενα δάνεια.

Σήμερα, είχε κληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, προκειμένου να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο δάνειο, αλλά και το εάν έχουν δοθεί και άλλα παρόμοια δάνεια.

Διάλογος Π.Πολάκη με Γ.Στουρνάρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα –  όπως αναφέρει το ΑΠΕ- επιβεβαίωσε το διάλογο που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, σχετικά με τον έλεγχο για το δάνειο που είχε λάβει από την Attica Bank.

Σύμφωνα με τον διάλογο, όπως δημοσιοποιήθηκε, ο κ. Πολάκης αφού είπε στον κ. Στουρνάρα ότι καλά κάνει και ελέγχει το δάνειό του από την Attica Bank, ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα να ασχοληθεί η ΤτΕ και με μια σειρά άλλων δανείων πολιτικών προσώπων κομμάτων και ΜΜΕ.

Ανακοίνωση της Ν.Δ: Απόπειρα εκβιασμού

Η  δημοσιοποίηση του ηχογραφημένου διαλόγου του κ.Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας χαρακτηρίστηκε ως “πρωτοφανής κίνηση” ενώ με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι “αποπειράθηκε να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας”.

“Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους” αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ “.

Attica bank: Άδικη στοχοποίηση

Για «άδικη στοχοποίησή» κάνει λόγο η Attica Bank. Σημειώνει ότι η χορήγηση δανείου στον κ. Πολάκη έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και ότι παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει κι άλλες συστημικές τράπεζες. «Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας» αναφέρει χαρακτηριστικά

Το ερώτημα εάν ο Παύλος Πολάκης δήλωνε στο “πόθεν έσχες” τα -κατά δήλωσή του- διπλάσια και τριπλάσια ποσά που κέρδιζε ως γιατρός πριν από το 2015, θέτουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ.

«Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρεία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη», απαντά στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Newsroom Αθήνα 9.84- Ν.Καρούτζος – Απ.Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα