back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενεζουέλα: Απαγόρευσαν την είσοδο σε ευρωβουλευτές

Διαβάστε επίσης

Πέντε ευρωβουλευτές, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο τους απαγόρευσε την είσοδο στην Βενεζουέλα όπου βρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Χουάν Γκουαϊδό.

Τα πέντε μέλη του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρός του Εστεμπάν Γκονζάλεθ Πονς, προέρχονται από χώρες που έχουν επίσημα αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Έτσι και δέχτηκαν την πρόσκλησή του να επισκεφθούν την χώρα και να συζητήσουν μαζί του.

Σύμφωνα όμως με όσα καταγγέλλουν, τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν μόλις έφτασαν στην πρωτεύουσα, ενώ οι αρχές τους κράτησαν για ώρα στο αεροδρόμιο του Καράκας, απαγορεύοντάς τους να εξέλθουν από αυτό.

Στη συνέχεια τους υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν την χώρα χωρίς καμία εξήγηση. “Δεν μας ενημέρωσαν για τους λόγους της απέλασης, ούτε παρουσίασαν κάποιο έγγραφο για να τη δικαιολογήσουν”, δήλωσε ο Εστεμπάν Γκονζάλεθ Πονς προσθέτοντας ότι  ήταν “η πρώτη διεθνής αντιπροσωπεία που θα επισκέπτονταν τον προσωρινό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό“.

“Το θέμα είναι ότι δεν αφήνουν τον Γκουαϊδό να συναντηθεί με καμία προσωπικότητα εκτός Βενεζουέλας. Όταν σε μία χώρα, ένας δικτάτορας κλείνει τα παράθυρα και σβήνει τα φώτα, τότε κάνει πράξη τη δικτατορία”, είπε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Από την πλευρά του ο Χουάν Γκουαϊδό επιτέθηκε στο καθεστώς χαρακτηρίζοντάς το “απομονωμένο και σταθερά παράλογο”.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα