back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Ποττάκης: Περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη

Διαβάστε επίσης

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη στα 20 χρόνια λειτουργίας του. Μόνο οι αυτοτελείς αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Αρχή έχουν ξεπεράσει τις 250.000.

Ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης μίλησε στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και τη Νόνη Καραγιάννη και τόνισε:

«Υπολογίζουμε ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν απευθυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο στον Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας από την παρέμβαση του για την άρση κάποιας αδικίας, την διόρθωση κάποιας στρέβλωσης στον διοικητικό μηχανισμό αλλά ακόμα και αναζητούν κατευθύνσεις, πληροφορίες προκειμένου να αντιληφθούν κατά πόσο έχουν δικαίωμα το οποίο έχει θιγεί και πως μπορούν να το προασπίσουν».

«Δεν αφορούν μόνο αυτοτελείς ατομικές περιπτώσεις ή προβλήματα κατοίκων αφορούν και πολύ πιο ευρύτερα ζητήματα που αγγίζουν ομάδες ολόκληρες του πληθυσμού, εργασιακά, οικονομικής φύσης», σημείωσε o κ. Ποττάκης.

«Σε ό,τι αφορά στην οικονομική κρίση που βίωσαν οι συμπολίτες μας, με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων πετύχαμε και διασφαλίσαμε το εισόδημα τους. Πετύχαμε επανυπολογισμό κρατήσεων, φόρων και τελών, επιστροφή παρακρατηθέντων ή κατασχεθέντων ποσών, την διασφάλιση του ακατάσχετου χαρακτήρα επιδομάτων ή και των ανταποδοτικών τελών».

Με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων, από την ίδρυση του Συνηγόρου του Πολίτη, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «Κράτος και Κοινωνία, Προκλήσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Η πανηγυρική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Α.Ε. ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ενώ θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του ΙΟΙ (∆ιεθνές Ινστιτούτο ∆ιαµεσολάβησης) και Συνήγορος του Πολίτη της ∆ηµοκρατίας της Ιρλανδίας κ. Peter Tyndall και ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα