back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Γάκης: «Είναι σε μια διαδικασία πυροβολισμού ο Πολάκης»

Διαβάστε επίσης

«Είναι σε μια διαδικασία πυροβολισμού ο Πολάκης συνέχεια» τόνισε μιλώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

«Αν ο Πολάκης ήθελε κάτι να κρύψει δεν θα πήγαινε στη διαδικασία αυτή που είναι ανοιχτή και δημόσια. Βεβαίως θα μπορούσε κανείς να έχει τις διάφορες ενστάσεις του εάν έπρεπε να πάρει το δάνειο ή όχι. Το ζήτημα είναι ότι δεν κρύφτηκε στο παρασκήνιο», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Καθαρή έξοδος» και στη Τζίνα Μοσχολιού.

«Το ζήτημα είναι ότι δεν κρύφτηκε στο παρασκήνιο, δεν χρησιμοποίησε φορείς για να χρηματοδοτήσει κάποιες ανάγκες που έχει», τόνισε ο Γάκη και συνέχισε: «Γίνεται μια πράξη στο φως και επειδή την έκανε ο Πολάκης πυροβολείται».

«Ο Πολάκης έχει ένα δικό του στυλ έκφρασης το οποίο πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε πολλούς από εμάς, μπορεί να μοιάζει ότι είναι λίγο παράταιρο. Είναι υπουργός αλλά είναι και άνθρωπος. Ας παρέμβει η δικαιοσύνη να δει τί έχει γίνει, να δει εάν είναι παράνομο ή δεν είναι, αν είναι ενημερωμένος εκείνος με τον οποίο συνομιλείς ότι σε γράφει».

Για Κοτζιά – Καμμένο

«Είναι λυπηρό που δύο μεγάλα στελέχη της πολιτικής ζωής να φθάνουν σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ Γάκης και σημείωσε ότι: «Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι ο κ. Καμμένος συμπεριφερόταν σαν να ήταν ιδιοκτήτης μιας κυβέρνησης και να απειλεί τους πάντες και τα πάντα. Και αυτή η συμπεριφορά του δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Για Τόλκα – Μωραϊτάκη

«Να ικανοποιήσουμε τα προβλήματα που έχουν οι πολίτες και που έχουν δημιουργήσει τα Μνημόνια. Αυτή η λύση και η αντιμετώπιση αυτής της προσπάθειας σημαίνει πολιτική διεύρυνση προς τα αριστερά, προς τη ριζοσπαστικοποίηση που την είχαμε χάσει μέσα στις συνθήκες που λειτουργούσαμε αυτό τον καιρό που ήμασταν στα Μνημόνια. Αυτή η ριζοσπαστικοποίηση δεν πετυχαίνει με τέτοιου είδους διευρύνσεις. Υπάρχει μια άλλη στρατηγική στόχευση που λέει ότι θα πρέπει ο χώρος να ανοιχτεί και να διαμορφώνει εκείνες τις δυναμικές στην κεντροαριστερά, που δημιουργούνται κενά στη πολιτική ζωή και αυτό τον χώρο θα πρέπει να τον καλύψουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης δεν θεωρώ ότι είναι υπόθεση ενός δύο ανθρώπων αυτή η προσπάθεια, είναι υπόθεση πολιτική, ιδεολογική και νομίζω ότι σε αυτή τη διαδικασία έχουμε μπει.Οι επιλογές προσώπων που σηματοδοτούν τέτοιου είδους διεύρυνση προς την κεντροαριστερά ίσως να μην ήταν η καλύτερη που είχαμε κάνει. Θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε με μια διαδικασία αναζήτησης επαφών-αν όχι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί όχι;- με τους συντρόφους μας που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα μας την προηγούμενη περίοδο, όχι με τα στελέχη που είναι πολωμένα αλλά , με ανθρώπους που πονάνε την πολική που τότε δεν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε. Τώρα που τα πράγματα απελευθερώνονται νομίζω πως έχουμε ευθύνη να ρίξουμε γέφυρες προς εκείνη την μεριά για ν μπορέσουμε να ενισχύσουμε αυτό το χαρακτήρα που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα