back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία στη Βουλή από τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτείου- Κινδυνεύουν με απόλυση

Διαβάστε επίσης

Δίωρη καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, 9 με 11 το πρωί, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, οι οποίες αναμένεται να απολυθούν μέχρι το καλοκαίρι, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο νοσοκομείο.

Άλλες δύο περιπτώσεις άγριου ξυλοδαρμού εργαζομένων σε ισάριθμα νοσοκομεία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Το ένα συμβάν καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από Ρομά πατέρα ασθενούς παιδιού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το άλλο, επίσης την περασμένη εβδομάδα, στο νοσοκομείο Καβάλας, με «πρωταγωνιστή» γιο ασθενή που απεβίωσε.

Με αφορμή το βίαιο περιστατικό που καταγράφηκε στο νοσοκομείο Καβάλας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρει ότι «η παρουσία «νταή γιατρού» στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να συμβάλλει στην αποτροπή των βίαιων επεισοδίων εναντίον ιατρών και στην ενίσχυση της ασφάλειας στα νοσοκομεία, δίνει κάκιστο παράδειγμα το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εμπέδωση του ορθού κλίματος στο χώρο της Υγείας».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα