back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύμα παραιτήσεων στη Βρετανία…στο “παρά πέντε” του Brexit

Διαβάστε επίσης

Επτά βουλευτές ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το Εργατικό Κόμμα εξαιτίας της στάσης της ηγεσίας του κόμματος και ειδικότερα του ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν στην υπόθεση του Brexit και του αντισημιτισμού. Οι αποχωρήσεις, σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν και ένα νέο κύμα παραιτήσεων βουλευτών, όχι μόνο από το κόμμα των Εργατικών αλλά και από αυτό των Συντηρητικών, δημιουργώντας μία νέα πολιτική “τάξη πραγμάτων” στη Βρετανία, μόλις ένα μήνα και κάτι πριν την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Οι επτά Εργατικοί βουλευτές θα διατηρήσουν τις έδρες τους στην Βουλή των Κοινοτήτων ως ανεξάρτητοι. Την επταμελή ομάδα των ανεξάρτητων συγκροτούν οι Τσούκα Ουμούνα, Μάικ Γκέιπς, Λουτσιάνα Μπέργκερ, Αν Κόφειϊ, Κρις Λέσλι, Γκάβιν Σούκερ, Αντζελα Σμιθ.
Οι βουλευτές ανακοίνωσαν την παραίτησή τους, ύστερα από εβδομάδες εντεινόμενων αιτημάτων προς τον Κόρμπιν να αλλάξει στρατηγική και να ξεκινήσει την εκστρατεία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία πηγή από το κόμμα των Εργατικών, που βρίσκεται κοντά σε αυτή την ομάδα, δήλωσε νωρίτερα ότι οι σημερινές αποχωρήσεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα δεύτερο κύμα παραιτήσεων, υπογραμμίζοντας την απογοήτευση αναφορικά με την προσέγγιση που έχε υιοθετήσει ο Κόρμπιν στην μεγαλύτερη αλλαγή στην εξωτερική και εμπορική πολιτική της Βρετανίας εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα